https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Večer tuje folklore v Beltincih

Beltinci, 28.07.2012 ob 0:15  

Drugi dan že 42. mednarodnega folklornega festivala Beltinci je minil v znamenju tuje foklore, saj so se gostom zvečer predstavile Folklorna skupina » KONOPA« iz Slovaške in Folklorna skupina Ogranak, Seljačka sloga Buševec iz Hrvaške.

 

Mednarodni folklorni festival vsako leto privabi številne domače ter tudi tuje nastopajoče. Tako so se letos vabilu Kulturno-umetniškega društva Beltinci odzvali člani Folklorne skupine » KONOPA« iz Slovaške in Folklorne skupine Ogranak, Seljačka sloga Buševec iz Hrvaške. Kot napoveduje tradicija, so na velikem odru v beltinškem parku zaplesali v petek zvečer na večeru tuje folklore.

Folklorna skupina Ogranak, Seljačka sloga Buševec iz Hrvaške je skupina, ki ima v svojem programu številne različne plese: splitske, baranjske, turopoljske in tudi tradicionalne poročne plese. Običajno nastopajo ob spremljavi tamburašev. Folklorna skupina » KONOPA« iz Slovaške pa je znana predvsem zaradi svojega tradicionalnega petja ob trgatvi. Moški pri tem igrajo vlogo mož, ki preveč spijejo, ženske pa predstavljajo petje za prosti čas in večerno druženje.

Dogajanje na mednarodnem foklornem festivalu pa se seveda nadaljuje tudi danes in jutri, ko se bodo predstavile vse vasi iz Občine Beltinci s svojimi tradicionalnimi obrtmi, jedmi, sladicami in pijačo, v nedeljo pa se kot vsako leto odvija osrednji del festivala, ko se na odru predstavijo foklorne skupine od blizu in daleč.

 

Foto: Ana Topoljski

Več fogotrafij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.