https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Starodobniki na Stari Gori

Stara Gora, 29.07.2012 ob 13:15  

Na 8. srečanju ljubiteljev starodobnih vozil na Stari Gori, ki ga je včeraj organiziralo njihovo Društvo Oldtimer, se je zbralo 285 udeležencev s 176. raznovrstnimi starodobnimi vozili. Prišli so ljubitelji starodobnikov kar iz sedemindvajsetih društev – iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije.

Po prijavi in krajšem druženju ob zajtrku, so se podali na 60 kilometrsko dolgo pot, kot častni gost pa se je z njimi popeljal tudi Anton Slana, župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici, s soprogo. Ker je njegov oldtimer še v fazi obnove, mu je svoje motorno kolo z bočno prikolico velikodušno posodil častni član društva Oldtimer Stara Gora, Ferdinand Rantaša. Celotno srečanje je s svojo »pleh muziko« popestrilo Društvo Oldtimer Duplek, ki se je na srečanje pripeljalo s starodobnim avtobusom.

Ob koncu druženja sta župan Anton Slana in Alojz Slekovec, predsednik Društva Oldtimer Stara Gora, udeležencem podelila pokale in priznanja. Najstarejše vozilo je bilo motorno kolo lastnika Bojana Šuleka iz leta 1925, znamke DKV 200. Najstarejši udeleženec je bil star 83 let, najstarejša udeleženka pa je bila gospa, ki se je srečanja udeležila kot sopotnica – prihaja pa iz Teksasa, ZDA.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.