https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Evangeličanska cerkvena občina Bodonci slavi 220. letnico obstoja

Bodonci, 30.07.2012 ob 8:00  

Obstoj so proslavili z odkritjem spominskega obeležja pri domačiji Vlaj, bogoslužjem v cerkvi in z družabnim srečanjem z brezplačno pogostitvijo za vse udeležence.

29. julija 1792 so se verniki iz 23-ih vasi skupaj s svojim takratnim duhovnikom Štefanom Smodišem zbrali na domačiji Vlaj zaradi prve evangeličanske božje službe v samostojni cerkveni skupnosti. Danes, po 220. letih pa so se zbrali zaradi odkritja spominskega obeležja "Pomnik besedi", ki izraža vsa leta zaupanja v vero in je plod akademskega umetnika Ignaca Medena. Spominsko obeležje je bilo izdelano v kamnoseški delavnici Bunderla od Grada.

Slovesnost se je nato nadaljevala v cerkvi, kjer je potekala svečana božja služba z nagovori duhovnikov, inšpektorice evangeličanske cerkve in predstavnikov občin.

V okviru praznovanja visokega jubileja je Bodonska evangeličanska cerkev ponudila brezplačno hrano in pijačo za vse udeležence.

Več fotografij TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.