https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Velika Polana: Kaj ponuja letošnji Pomurski poletni festival

Velika Polana, 30.07.2012 ob 12:40  

Organizatorji Pomurskega poletnega festivala letos obljubljajo nepozabne prireditve, primerne za vsak okus in dostopne za vsak žep.


Društvo Štrk Slovenija in Mladinski klub Velika Polana sta predstavila program in novosti poletnega festivala, ki se bo letos že 17. leto odvijal v Veliki Polani. Kot so na današnji tiskovni konferenci povedali organizatorji, bo letošnja osemdnevna prireditev znova ponudila za vsakogar nekaj. Vsak dan se bo v Veliki Polani zgodil koncert priznanih izvajalcev, čez dan pa se bo v sklopu tako imenovanih »Polanskih dnevov« odvijal tudi pester spremljevalni program s številnimi aktivnostmi.

Prvič na festivalu tudi Oliver Dragojevič

Za zabavo v večernih urah bodo letos skrbeli D'Kwaschen Retashy, Oliver Dragojevič, Zaklonišče prepeva, Modrijani, Tanja Žagar in Avantura, Big Foot Mama in Mladi Dolenjci, Parni valjak ter Mambo Kings. Vsak večer se bodo ob naštetih glasbenih izvajalcih kot predskupine predstavile tudi lokalne bolj ali manj uveljavljene skupine: Blue Planet, Samo Budna & Band, Dismissed, Kociprova banda, Broken Hearts, Jean Bačić Quartet in Marki.

Pester spremljevalni program

Dnevno bo potekal tudi pester spremljevalni program. V nedeljo se boste lahko pridružili konjeniškemu srečanju »Vsi ti lepi konji«ali »Prazniku štorkelj«, v sredo pa se bo odvijalo kuharsko tekmovanje v kuhanju bujte repe. Četrtek je namenjen srečanju občanov, ta dan pa se bodo srečali tudi upokojenci, ki bodo obeležili 20 let delovanja Društva upokojencev Velika Polana. Na zaključno nedeljo, 12. avgusta, se bo odvijalo »Senje« domače obrti, vinarstva, turizma, tu pa bo potekalo tudi srečanje starodobnikov, tako motornih vozil kot tudi koles.

Štrkov športni teden

Na Štrkovem športnem tedni pa bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji športa. Polanski Pücki vabijo vse kolesarje, da skupaj prekolesarijo polanske ravnice na prireditvi »Fsi klačimo 2012«, ki bo v nedeljo, 5. avgusta. Ta dan pa bodo na festivalu aktivni tudi ljubitelji nordijske hoje na Pohodu po deželi štorkelj. Naslednji popoldan je namenjen balinanju, torek pa turnirju v malem nogometu, kjer se bo odvijala tudi nogometna tekma med predstavniki občin in predstavniki medijev. V petek se bo igrala odbojka na mivki, sobota bo postregla s tekmovanjem »mojstrov« izdelovanja domačih plovil, kjer bosta med žiranti sedela tudi Rok Bagaroš in Alma Merklin, na sklepno nedeljo pa bo potekala kmečka olimpijada.

Letošnji festival bo stal okrog 195 tisoč evrov, organizatorji pa upajo, da bodo presegli lanskoletni obisk, ko je festival v Veliki Polani obiskalo okoli 20 tisoč obiskovalcev. Vstopnino bo letos treba plačati na koncertih, ki se bodo zgodili v ponedeljek, petek in soboto, ostale dni pa vstopnine ne bo.

Vse informacije o celotnem festivalu najdete tudi na spletni strani Društva Štrk, o tekmovanju Sam svoj čolnar pa TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.07.2012 ob 13:16 čika -pajo gost

      vse sen razmo samo neven ob kelki vori do nastopali modrijaške pa Tanja Žagač.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.07.2012 ob 14:30 gunner gost

      vsako leto isto

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.08.2012 ob 20:01 frida gost

      kaj mi lahko prosim kdo pove, kdaj zčnejo parni valjak??

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.07.2013 ob 15:15 ka zaj tou gost

      Ka ste pa te vö njali Severino? 4.8.!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.07.2013 ob 15:18 tou je tou gost

      goust ka zaj tou, tou je od lani novica, ka mrnjaviš? :D

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.