https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

V poletnih dneh se osvežite z Jäger koktajli

01.08.2012 ob 8:35  

To poletje vam mojstrovina narave predstavlja dva koktajla, ki bosta v vročih dneh gotovo poskrbela za osvežitev ter prijetno prebuditev brbončic. Da boste bralci Pomurec.com znali presenetiti prijatelje, partnerja z osvežilnimi koktajli smo za vas pripravili recept za Jäger Fresh in Jäger Q koktajl.

Naj se meša Fresh in Q

Koktajli se priležejo povsod, tako v baru ob plaži, zvečer na terasi hotela, v nočnem klubu, lahko pa si jih zmešate kar doma. Trend domačih koktajl zabav je namreč v porastu in če želite briljirati v tovrstnih ročnih spretnostih, vas od prvih valov navdušenja nad mešanjem ne loči več dolga pot. Že običajnih kombinacij bi se težko naveličali, a poletje lahko začinite z dvema posebnima koktajloma, ki bosta prepričala tudi največje tradicionaliste. Z njima lahko presenetite prijatelje, partnerja ali pa si droben užitek sebično, kot se za 21. stoletje spodobi, privoščite kar sami.

Koktajl, ki ga pijejo zvezdniki

Kaj imajo skupnega trance superzvezda Tiësto in heavy metalci, kot so Metallica, Ozzy Osbourne in Slayer? Glasbe gotovo ne, so pa vsi ljubitelji zeliščnega likerja. In ker so v vročih poletnih mesecih za osvežitev najbolj primerni koktajli, so jim barmani ustregli in najbolj priljubljen zeliščni liker zamešali v očarljivo ledeno kombinacijo.

Potrebujete:

  • 4 cl Jägermeistra
  • 0,5 cl mešanice svežega limoninega soka in sladkornega sirupa
  • 0,5 cl svežega limetinega soka
  • 12 cl Sprita ali 7UPa
  • rezina pomaranče

Priprava:

Vzemite velik kozarec za rdeče vino. Napolnite ga z ledom. Prelijte s 4 cl Jägermeistra. Dodajte 0,5 cl mešanice svežega limoninega soka in sladkornega sirupa in 0,5 cl svežega limetinega soka. Dolijte 12 cl Spritea ali 7UPa in premešajte. Za okras dodajte krhelj pomaranče in slamico. Sveži okusi citrusov v kombinaciji z zeliščnim likerjem bodo poskrbeli za osvežitev tudi v najhujši vročini.

Jäger Q – za tiste z IQ

Vaša zelenjava vam verjetno še nikoli ni nudila tolikšnih užitkov. Možnosti je neskončno: bar Masa Azul iz Chicaga kot specialiteto v tekilo zameša pire iz sladkega krompirja in avokadovih listov, pa tudi sok rdeče pese se je že znašel v kozarcih za koktajle. Za prve tovrstne podvige pa je verjetno najprimernejši koktajl Jäger Q, ki izvrstno kombinacijo pijače začini z nežno aromo kumare. Priprava je preprosta.

Potrebujete:

  • 4 cl Jägermeistra
  • 0,5 cl limetinega soka in 
  • 0,5 cl mešanice svežega limoninega soka in sladkornega sirupa
  • Sprite ali 7UP do vrha kozarca
  • 2 rezini kumare
  • krhelj limete

Priprava:

Za koktajl, s katerim boste presenetili najprej sebe, potem pa še najbolj zahtevne ljubitelje poletnih osvežitev, potrebujete nekaj humorja ter kumaro. V visok long drink kozarec dajte rezini kumare, ki ste ju predhodno strli, in ju prelijte z mešanico svežega limoninega soka in sladkornega sirupa ter dolijte limetin sok. Dodajte led in dolijte Jägermeister. Pokrijte z ročnim mešalnikom in premešajte. Kozarec do vrha napolnite še s Spritom ali 7UPom. Postrezite s krhljem limone in slamico.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.