https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Za Pomurko še vedno ni večjega zanimanja

Murska Sobota, 02.08.2012 ob 14:23  

Za lastnino nekdaj uspešnega podjetja Pomurka stečajna upraviteljica Alenka Gril še vedno išče interesente. Kot poroča spletno Delo domačih kupcev za celoten obrat ni, za nakup se ni odločil niti madžarski Pick, kupca pa bi morda lahko našli na velikem tržišču kot sta ruski ali turški.

Mesna industrija Pomurka je v stečaju od aprila 2009, prva javna dražba, ki pa ni bila uspešna, pa se je izvedla januarja letos. Izklicna cena za Pomurke kot celote je bila 21 milijonov evrov, sicer pa je ocenjena skupna vrednost Pomurkinega premoženja 24 milijonov evrov. Kot je povedala za delo.si stečajna upraviteljica Alenka Gril so se za nakup zanimali predvsem tujci, tako je recimo na ogled v Murski Soboti bil madžarski Pick, konkretne ponudbe pa ni bilo. Zaradi tega bo po sklepu sodišča naslednji korak pri prodaji Pomurke kot celote nezavezujoče zbiranje ponudb potencialnih kupcev, ki ga bodo začeli prihodnji teden.

Grilova pričakuje, da bi se kupca utegnilo najti na velikem tržišču, kot sta ruski ali turški, zato so za pomoč pri predstavitvi Pomurke v tujih jezikih prosili tudi oddelek za gospodarsko promocijo na ministrstvu za zunanje zadeve. Pomurka bo predstavljena tudi trgovinskim in gospodarskim zbornicam v drugih državah, ponudbe za prodajo pa bodo zbirali vsaj dva meseca.

Grilova meni, da bo prodaja Pomurke po delih skrajna rešitev, o njej pa bodo resno razmislili šele, ko bodo ocenili, da realnih možnosti za prodajo podjetja kot celote dejansko ni. Podjetje Osem, ki od konca leta 2010 najema obrat za proizvodnjo paštete Kekec, je omenjeni obrat kupiti, saj ima kot najemnik prednostno pravico.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. smrt
      02.08.2012 ob 16:08 smrt

      @Pomurski spomenik sramote in tajkunov @

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.08.2012 ob 20:44 ivan-kar gost

      dugo so notri tudi dvonožne hijene , že prle so cecale , zdaj pa do kraja ,znamo što so , liki , obraza pa nemajo , znamo tudi ka so cecale sran jo naj bou in vse ove kcoj tou človek enostavno nemre vervati , ka takši lidge odijo po toj zemli

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.