https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Puconcih bodo zabrneli stroji, začela se bo gradnja športne dvorane

Puconci, 03.08.2012 ob 11:34  

Končana naj bi bila julija naslednje leto, vrednost investicije znaša 3,59 milijona evrov.


V Puconcih so podpisali pogodbo o gradnji nove večnamenske športne dvorane, ki jo bo gradilo podjetje SGP Pomgrad. Gradnja bo stala 3,59 milijona evrov, od tega bo puconska občina projekt sofinancirala v vrednosti 1,77 milijona evrov. Po potrebi bo puconska občina najela tudi kredit v višini 810 tisoč evrov.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport bo sofinanciralo projekt v višini 1,32 milijona evrov, Fundacija za šport 70 tisoč evrov, iz naslova EKO sklada pa bo projekt sofinanciran v višini 430 tisoč evrov.

Nova dvorana bo stala med OŠ Puconci in Spominskim domom Štefana Küzmiča na mestu obstoječe dvorane, ki se bo podrla še ta mesec. Nova dvorana bo imela maksimalno kapaciteto 400 sedišč, pred dvorano pa bo na voljo 105 parkirnih mest za osebna vozila. V dvorani je predviden sodobni sistem talnega ogrevanja v kombinaciji s prezračevanjem in klimatizacijo, energija za ogrevanje pa se bo pridobivala iz kotlovnice na lesno biomaso, s čimer bodo predvidoma v primerjavi s sedanjim načinom ogrevanja prihranili do 20 odstotkov sredstev. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.08.2012 ob 13:55 Godzila gost

      Vsi so na slikaj samo glavni projektant nej.......... Me prav zanima kakša njegova umetnost de pa tou gratala.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.08.2012 ob 14:07 DIF gost

      Koraki, katere je potrebno samo pozdraviti. Več kot očitno je, da so v občini enotni...in uspešni. Čestitke! Bolj me skrbi država....ene občine še takih dvoran nimajo, kot bo v tem primeru porušena....! Enakost otrok/državljanov kot izgleda ne šteje vedno....

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.08.2012 ob 14:41 Godzila gost

      @ DIF hehhehe ja v občin so enotni ja.........hahahhaa dober vic. Seveda ka glavonje vküper držijo, pa delajo ka se njin vijde. V kakšni namen je zgrajena večnamenska dvorana Štefana Küzmiča? Izkoriščena 1 dan od 365. Kaj če bi na tej lokaciji zgradili novi vrtec, ki bi bil v bližini šole? Je pametno imeti zdaj v podružničnem vrtcu v Brezovcih 70 otrok? Pa tudi sedanji v Puconcih je v katastrofalnem stanju isti kot pred 30-imi leti ko sem ga sam obiskoval. Kaj bo na to rekla inšpekcija? So enotni ja.......za svoje ¨ta zadnje¨ resno....

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.08.2012 ob 15:19 pucončarec gost

      Godzila, če be malo samo štel občinske novene ali pa strani be lejko prešto, ka do tude nauve vrtec v Puconcaj začnole zidete v 2013. ka de skoron 2,5 krat vekše od staroga. Vrtec de na istoj lokaceje, saj so doj kupele sosednjo parcelo, ka do lejko vekšoka zozidale.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.08.2012 ob 21:57 Godzila gost

      pucončarec, koma pa? na železniško štreko??? mate vse v tej puconcaj, samo pameti nej!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.08.2012 ob 23:17 pucončarec gost

      Ggodzila tak kak ti nej, sama navoščljivost te je, ka lejko ena ves dosegne oziroma se prevoušče.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.