https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pomurski orači v Bolehnečicih

Blehnečici, 05.08.2012 ob 10:15  

Na tokratnem 21. Regijskem tekmovanju oračev Prekmurja in Prlekije se je v Bolehnečicih pomerilo 25 oračev.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije - Regijski center Murska Sobota, Društvo podeželske mladine Sveti Jurij ob Ščavnici, Kmetijsko gozdarska zbornica - Kmetijsko gozdarski zavod Murska Sobota, Pomurski sejem d.d. in Občina Sveti Jurij ob Ščavnici so to soboto v Bolehnečicih pripravile 21. Regijsko tekmovanje oračev Prekmurja in Prlekije ter tekmovanje za pokal sejma AGRA Gornja Radgona.

Uradno otvoritev tekmovanja so izvedli ob 8:45 uri, tekmovanje pa je potekalo med 10. in 17. uro, ko so razglasili rezultate in nagradili najboljše udeležence in udeleženke. Prireditev je vodila Breda Žunič.

Na tokratnem tekmovanju se je v oranju pomerilo 25 oračev. V kategoriji tekmovalni krajnik je oralo 14 oračev, v kategoriji obračalni plugi pa štirje – vsi ti pa so poleg regijskega, tekmovali še za pokal sejma Agra. Prav tako za pokal sejma Agra, a izven konkurence,  je tekmovalo 7 oračev s starodobnimi traktorji in plugi ter 1 orač z dvobrazdnim navadnim plugom. Opravljeno delo je ocenjevalo 13 sodnikov, med njimi tudi župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici Anton Slana in 4 globinomerilci.

Z obračalnimi plugi je med Prekmurci zmagal Gregor Duh, med Prleki pa Leon Fras. S tekmovalnimi dvobrazdnimi plugi krajniki sta med Prleki najvišje oziroma enako število točk dosegla Matjaž Nedog in Marko Meznarič, med Prekmurci pa aktualni državni prvak Matej Sinic. Vsi najbolje uvrščeni so se uvrstili na državno tekmovanje v oranju, ki bo 31. avgusta in 1. septembra v Brežicah.

Pri starodobnikih je prvo mesto zasedel Janko Karba, z navadnimi plugi pa je enega od pokalov sejma Agra osvojil Franc Rigač.

Več fotografij v spodnji galeriji....

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.