https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ljutomersko županjo Karbovo zmotila vstopnina na otvoritvi kasaškega muzeja

07.08.2012 ob 13:33  

Kasaštvo ima v Ljutomeru dolgoletno tradicijo, od nedelje pa je odprt tudi kasaški muzej. Udeležila se ga je tudi županja Olga Karba, ki pa je včeraj na socialnem omrežju Facebok potarnala, da se vstopnina, ki so jo pobirali na slavnostni otvoritvi, ne spodobi.

"Zelo sem ponosna na našo kasaško tradicijo, vendar me je sram, da sem včeraj (op. p. - v nedeljo) bila del otvoritve kasaškega muzeja, kjer so upravljalci pobirali vstopnino ob slavnostni otvoritvi. To se ne spodobi," je včeraj na socialnem omrežju Facebook napisala ljutomerska županja Olga Karba.

 

Njen zapis je pričakovano naletel na oster odziv, nekateri so se strinjali z njo, drugi pa so izjavo obsojali in označili kot nepotrebno. Karbova je pojasnila, da razume, da je za same dirke bila vstopnina in do so ti imeli zastonj vstop muzej, vendar sama otvoritev je spadala v sklop prireditev praznika občine in tistim, ki so prišli samo na otvoritev muzeja, se je pogojevalo z nakupom vstopnice. Posledično so tako kot pravi županja kritike letele na občino.

Prispevek z otvoritve si lahko ogledate TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.08.2012 ob 14:51 prlek gost

      jao... če ne ona občina pa organizator občinskega praznika? saj vsepovsod piše: županja vabi!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.08.2012 ob 21:15 343434 gost

      Nej san iz Ljutomera, tak ka ne poznan lokalne scene, niti ne ven s kere opcije je trenutna županja pa me niti ne zanima. Ščen samo pravti, ka ma tu ženska pač prav, to se resan ne spodobi in san še nige na svejti nej kaj takšoga doživo ... Svašta.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.