https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Obrtnik leta v ljutomerski občini je Emilijan Rudolf

Ljutomer, 08.08.2012 ob 1:22  

Na Glavnem trgu je včeraj zvečer potekala prireditev Obrtnik leta 2012. Prireditev je potekala v okviru 56. Občinskega praznika občine Ljutomer, organizirala pa sta jo Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer in Občina Ljutomer.

Na prireditvi sta prisotne najprej nagovorila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in Bogdan Oblak, podpredsednik upravnega odbora OZS. Nagrado obrtnik leta 2012 je podelil Daniel Zelko, predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljutomer, prejel pa jo je podjetnik Emilijan Rudolf iz Radoslavcev (Strojno ključavničarstvo Emilijan Rudolf s.p.).

Dejavnost obrtnika je proizvodnja lastnih strojev, predvsem kmetijske mehanizacije, mešalci za mešanje krmnih mešanic, drobilci zrnja, transportni polži, skladiščne celice za skladiščenje zrna, oprema za mlinarsko industrijo… Skupno zaposlujejo 7 ljudi, od tega so trije družinski člani, obrtnik Emilijan s svojo ženo in hčerjo.

Emilijan Rudolf je dobitnik veliko priznanj za svoje izdelke. Na Kmetijsko-živilskem sejmu Agra v Gornji Radgoni v letih od 2004 do 2010 je prejel dve bronasti medalji, tri srebrne in eno zlato medaljo. Od leta 2007 se lahko v kolektivu pohvalijo z oznako SQ slovenski proizvod, v letu 2011 pa so prejeli certifikat zaupanja vredno podjetje. Vse svoje proizvode ponujajo pod svojo lastno blagovno znamko, ki so jo registrirali v letu 2011.

V zadnjih letih s svojimi izdelki prodirajo tudi na tuje trge, predvsem v Avstrijo in Hrvaško. Njihova vizija je fleksibilnost in odzvati se na spremembe tako hitro kot to zahteva trg. Želijo si ustvariti prepoznavnost s kvaliteto svojih izdelkov ter z dobrimi in cenovno dostopnimi rešitvami.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.