https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Bojan Petrijan nezakonito nadzoruje gradbišče v Murski Soboti?

Murska Sobota, 17.08.2012 ob 9:00  

V Murski Soboti poteka izvedba energetskega dela projekta Turistični center Fazanerija, v okviru katerega se gradita dve geotermalni vrtini in sanacija obstoječe.

 

Projekt, ki je v višini 2,2 milijona evrov financiran iz evropskih razpisov, izvaja Nafta Geoterm. Sanacija geotermalne vrtine SOB-1 na Mojstrski ulici je končana, vrtina pa je trenutno v poskusni proizvodnji, medtem pa že potekajo pripravljana dela za gradnjo vrtine SOB-3g.

Sočasno z gradnjo je nekatere »zmotil« napis nadzorne osebe gradbišča na Mojstrski ulici, ki ga izvaja Bojan Petrijan, direktor murskosoboške občinske uprave, inženir elektrotehnike in diplomirani ekonomist. Po mnenju nekaterih Petrijan ne more biti nadzornik, saj zato ne izpoljnjuje pogojev. Nadzornik je sicer lahko le tista oseba, ki je pri Inženirski zbornici Slovenije (IZS) registrirana in mora zato narediti ustrezen strokovni izpit. Potem dobi številko pri IZS in tudi označbo: G-gradbena, E-elektro, S-strojna dela. 

Kot pravijo naši viri iz omenjene stroke, teh kriterjiev Petrijan ne izpoljnjuje. Slednjega tudi ni na uradnem imeniku inženirjev, ki je objavljen na spletnih straneh Inženirske zbornice Slovenije – TUKAJ.

Skrbnik ali nadzornik?

Petrijan je za Vestnik pred kratkim pojasnil, da je v imenu investitorja le skrbnik investicije, katerega naloga je, da skrbi za finančni pregled in koordinacijo med investitorjem, izvajalcem in nadzorom. Spomnino, na tabli pred gradbiščem je Petrijan naveden kot nadzornik in ne kot skrbnik investicije. Nadzornik je sicer po zakonu obvezen, hkrati s tem pa tudi strokovno odgovoren za izvajanje projekta.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.08.2012 ob 10:01 Čika-pajo gost

      Ja pa zakoj on nemre biti nadzornik, on je edini ka pozna projekt on je tudi edini keri če seveda ma interes ka de projekt dobro deloval.Projektantom nadzornikom pa izvajalcom pa se dobesedno j.kak de sledi.Njemi pa more biti v velkom interesi ka de zadeva funkcionalna pa ka nede vsaki teden spadno kakšen aneks. Gnešni den je pa tak ka vsakši keri napravi mojsterski izpit pa če gli ma poklicno izobrazbo je več vreden od inžinira keri toga IZPITA nema .Zakoj zato ka te ka se z gezikom kru služijo majo kaj delati pa na lejki način kru služiti . ČE DELAŠ GREŠIŠ ČE PA NEDELAŠ PA NE GREŠIŠ SI PA FEJST PAMETEN.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.08.2012 ob 10:30 kontra Čika gost

      Zakaj pa ti Čika-pajo ne opravljaš operacij na slepiču, želodcu, srcu pri svojih prijateljih in družinskih članih, saj ti je v interesu, da ozdravijo. Zato ker zdravniki opravijo zato ustrezna izobraževanje, izpite, licence in potem lahko komaj začnejo rezati po človeku...Imajo ustrezno, preverljivo znanje. Petrijan očitno ustreznih preverljivih kvalifikacij nima in ne vem kaj delajo v tej državi inšpektorji...

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.08.2012 ob 11:52 čika-pajo gost

      Zakoj si pa nišče doma ne vzeme za nadzornika nekšoga nadzornika,zato ka vsaki šče nekaj prišparati.Če pa država šče šparati se pa dosta da prišparati na te način, je pa resan ka tudi zakoni so gli nej napisani v korist šparanja. Drugo pitanje je kero se postavla ali mogoče ti izpiti pa licence dajo praktično znanje.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.08.2012 ob 12:17 kontra Čika gost

      V tej državi veljajo določeni zakoni. Kot je tudi zakon o gradnji objektov, ki je zelo jasen, glede nadzora. Če bi vsi zakone in pravila jemali tako kot Petrijan, MO MS, Štihec in ti čika-pajo potem bi bil kaos. Če mi nekaj paše potem bom to upošteval, če pa ne, pa mi kao to ni treba...

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.08.2012 ob 12:48 čika-pajo gost

      V naši državi so zakoni,podzakoni uredbe itd skratka zbirokratizirana država in dokeč de tak do nas vsi prehitevali tak z leve kag z desne.Te se pa čudimo zokoj je vse tak drago zokoj nemre falej. BIROKRACIJA,TEHNOKRACIJA ,POLITIKANSTVO TER LOBIJI VSI TEJ PA ŠE KAKŠNI CUJ VRED Z zBORNICAMI SI PIŠEJO ZAKONE MI MALI LIDGE PA MORAMO TAKŠE BEDARIJE PLAČATI. KUNEC ŠTORIJE

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.08.2012 ob 19:37 majo gost

      če je lejko vratarič odgovorni urednik te je petrijan lejko nadzorni....novinarsko skropucalo je te članek

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.08.2012 ob 22:15 DKM gost

      Tou je samo pri nas tak,ka je nej važno če znaš kaj delati ampak če maš paper za tau, zatou pa smo tu ge smo

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.08.2012 ob 22:31 samo telko gost

      Ges san šau gnes glejdat, tau tablo pa je Petrijan več nej gor napijsani. Se pravi, ka če bi bilau vse vrejdi bi tablo sigurno nej zamenjali.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.08.2012 ob 0:24 Kopirec.com gost

      Kopirec.com spet na delu. Tokrat prepisuje iz teden dni starega Vestnika :)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.