https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Minister Turk sprejel predsednika Zveze Slovencev na Madžarskem Hirnöka

Ljubljana, 18.08.2012 ob 8:45  

Minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk je včeraj sprejel predsednika Zveze Slovencev na Madžarskem Jožeta Hirnöka in predsednika Državne slovenske samouprave Martina Ropoša, s katerima so govorili o vprašanjih, ki pestijo Slovence na Madžarskem. Turk se bo namreč v jutri sešel z madžarskim ministrom Zoltanom Balogom.


Predstavnika slovenske manjšine sta na srečanju poudarila dobro delovanje manjšinskih organizacij, hkrati pa opozorila na nekatera odprta vprašanja. Izpostavila sta na nesorazmerno financiranje madžarske manjšine v Sloveniji in slovenske manjšine na Madžarskem, saj Slovenija namenja mnogo več sredstev madžarski manjšini kot obratno, predvsem na področju manjšinskega šolstva in manjšinskih kulturnih društev in Radia Monošter.

Višina sredstev, ki jih Madžarska namenja za delovanje slovenskega radia, predstavlja le polovico potrebnih sredstev za njegovo delovanje. Prav tako še vedno čakajo na podpis sporazuma o manjšinskem šolstvu, ki je podlaga za zagotovitev dodatnih sredstev za delovanje dvojezičnih šol in vrtcev, ki jih z novo madžarsko šolsko zakonodajo upravlja Državna slovenska samouprava.

Žiga Turk se bo jutri srečal z madžarskim ministrom Zoltanom Balogo

Predstavnika slovenske manjšine sta ob tem izrazila razočaranje, da slovenska manjšina še naprej ostaja brez svojega poslanca v madžarskem parlamentu. Ministra sta prosila, da skupaj z madžarskim sogovornikom skušata najti rešitev, ki bi zagotavljala to pravico Slovencem na Madžarskem, saj ima tudi madžarska manjšina v Sloveniji že od osamosvojitve Slovenije dalje svojega voljenega predstavnika v parlamentu.

Turk je obljubil, da bo z odprtimi vprašanji seznanil madžarskega ministra za človeške vire Zoltana Baloga, s katerim se bo srečal v nedeljo ob obisku Lendave ob prireditvi v počastitev madžarskega narodnega praznika, so še sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.08.2012 ob 19:18 Prekmurec gost

      Razloži jim morda niso sami krivi saj jih madžsrski veljaki -pametnjakoviči s kupljenimi nazivi zavajajo. Če bi bili pošteni do svoje manjšine bi vsako leto objavili zaključne račune pa jih skrivajo, skrivajo koliko spokradejo ne samo slovence tudi madžare, a se to ne vprašalo. 15 miljon €potroši madžarska skupnost, kdo si izplačuje, hodi po luksozih--Gonc je letno v termah Lendava zapravil 20 000 € hodil po kazinu Nova Grica po gostilnah od Lendave pa do Gorice od Hodoša pa do Pirana celo Prekmurje . Pogledaj Protikorupcijska --SUPERVIZOR pa poišči zavod za kolturo itd pa boš videl kje zapravljajo zaključne račune pa skrivajo. Slovenci v Italiji dobijo na glavo 50€ v Avstriji 300€, slovenci na Madžarskem 150€ od 10 milj. madžarov,-- požrešni madari --pa spokradejo slovenski narod 2.500€ in to le 2miljona slovencev. Tukaj je nekoltura mad.nacije.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.