https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

19-letnica umrla po trku s 56-letnim voznikom, ki je bil pijan

Spodnji Ivanci, 18.08.2012 ob 6:00  

Včeraj ob 16.55 uri se je na regionalni cesti izven naselja Spodnji Ivanci zaradi neupoštevanja  pravil prednosti zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena udeleženka, dve osebi pa sta bili lahko telesno poškodovali.

 

Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 19-letna voznica osebnega avtomobila VW Polo vozila po lokalni cesti iz smeri naselja Stavešinci, v smeri prednostne regionalne ceste.

Ko je pripeljala v križišče  s prednostno regionalno cesto,  ni upoštevala pravil prednosti oz. prometnega znaka »Ustavi«,  ampak je zapeljala na prednostno regionalno cesto v trenutku, ko je po njej z njene leve strani iz smeri naselja Ptujska cesta  pripeljal 56-letni voznik z osebnim  avtomobilom znamke Suzuki Jimny.

Med avtomobiloma je prišlo do trčenja. Trčenje je bilo tako silovito, da je voznica na kraju zaradi telesnih poškodb umrla. Voznik in sopotnica v njegovem avtomobilu sta bila zaradi lažjih telesnih poškodb prepeljana v soboško bolnišnico. Pri vozniku je bil opravljen tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je vozil pijan.

Pokojna voznica je sedma žrtve prometnih nesreč  v Pomurju.

    Fotogalerija