https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Od danes v veljavi nov sistem subvencioniranja prevoza za dijake in študente

20.08.2012 ob 10:37  

Dijaki in študenti lahko po novem sistemu subvencioniranja prevozov od danes vložijo vlogo za subvencijo prevoza pri prevoznikih javnega prometa za prevoz v medkrajevnem prometu, mesečne vozovnice pa bodo na voljo od 27. avgusta. Tisti, ki se izobražujejo v Ljubljani in Mariboru, bodo lahko brezplačno uporabljali tudi mestni potniški promet.


Novela zakona o prevozih v cestnem prometu je začela veljati konec julija. Uvaja splošno subvencionirano mesečno vozovnico, katere cena je odvisna od razdalje prevoza, in mesečno vozovnico za deset voženj, za katero bo treba odšteti 15 evrov. Novela sicer ureja le medkrajevni prevoz, vendar se je ministrstvo za infrastrukturo in prostor do zdaj že dogovorilo za sodelovanje z izvajalci javnega mestnega potniškega prometa v mestnih občinah Ljubljana in Maribor. Tako bo imel upravičenec na podlagi subvencionirane mesečne vozovnice v medkrajevnem prometu pravico tudi do brezplačne uporabe mestnega prometa v teh mestih. Subvencionirane mesečne vozovnice bodo upravičenci pri izvajalcu medkrajevnega prevoza potnikov lahko kupili od 27. avgusta, in sicer s pomočjo vloge, ki jo potrdi izvajalec vzgojno-izobraževalnega programa.

Foto: Aleš Hostnik

Cena subvencionirane mesečne vozovnice

Razred oddaljenosti

Cena, ki jo plača upravičenec

do vključno 60 km

20 evrov

več kot 60 do vključno 90 km

30 evrov

več kot 90 km

50 evrov

Odslej vsi prosilci enakovredni

Po novem bodo do subvencije prevoza upravičeni vsi dijaki in študenti ne glede na njihov gmotni položaj, prejemniki državne in Zoisove štipendije pa ne bodo več dobivali dodatka za prevoz. Pravico do subvencioniranega prevoza bodo lahko uveljavljali dijaki, študenti in udeleženci izobraževanja odraslih, ki bivajo vsaj pet kilometrov od izobraževalne ustanove.

Vlogo je potrebno vložiti pri izvajalcu subvencioniranega prevoza

Na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve dijake in študente opozarjajo, naj vlog za subvencijo prevoza ne vlagajo na centrih za socialno delo, pač pa pri izvajalcu subvencioniranega prevoza. Vzorec vloge za subvencioniran prevoz je dostopen na spletnih straneh ministrstva za infrastrukturo in prostor ter ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, pa tudi na spletnih straneh in prodajnih mestih izvajalcev prevozov ter TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.08.2012 ob 13:37 Čika -pajo gost

      Tak se dela ,s tem do malo stopili na prste vsem ka so zdaj tak lipo služili na račun bogoga naroda. Ne de več sob za 150 eu pa dale do fajn mogli cene pistiti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.