https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pravljične dogodivščine v objemu dreves

Ljutomer, 20.08.2012 ob 18:28  

Prejšnji teden so lahko otroci vsak dan doživeli pravo pravljično dopoldne pod hrasti, v objemu dreves v Parku 1. Slovenskega tabora v Ljutomeru.


V organizaciji Splošne knjižnice Ljutomer so vsi zbrani lahko prisluhnili pravljicam, ki sta jih pripovedovali Jasna Branka Staman, ki je pripovedovala pravljice iz svetovne ljudske zakladnice (slovaške, kitajske, švedske, slovenske), in Aleksandra Šömen, ki je pripovedovala sodobne svetovne pravljice.

V petek je Jasna Branka Staman povedala nekaj o muranskem steklu, Benetkah, otoku Muranu in ostalih otokih beneškega arhipelaga, otroci pa so lahko prisluhnili tudi pravljici "Kako sta prišli na nebo dve novi zvezdi" (kitajska pravljica). Sledila je ustvarjalna delavnica z muranskim steklom, ki jo je izvajala Natalija Kukec (Obsidiana, umetnost stekla).

V soboto je občinstvo s smehom in dobrim razpoloženjem polnil svobodni lutkar Igor Somrak, ki je nastopil z lutkovno predstavo "Zakaj teče pes za zajcem".

To je bil že 5. mini pravljični festival Pravljice pod hrasti, ki vsako leto znova privabi veliko število pravljic in novih dogodivščin željnih poslušalcev.

Več fotografij si lahko pogledate v spodnji galeriji... (VIR: Splošna knjižnica Ljutomer)

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.