https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Otroški živžav v Domu starejših občanov Radenci

Radenci, 23.08.2012 ob 11:30  

V  ponedeljek so zaposleni v Domu starejših občanov Radenci s sabo pripeljali svoje otroke.


23 otrok, starih med 4 in 12 let, je ta ponedeljek prišlo na teden skupnega sobivanja otrok sodelavcev, stanovalcev in zaposlenih Dosor-ja. Otroci različnih starosti in iz različnih krajev Pomurja, se med seboj spoznavajo, igrajo, sodelujejo in tako tkejo nova poznanstva in prijateljstva. Prijateljstvo med »mladimi - srednjimi - starejšimi« pa je tudi rdeča nit tega tedna.

Otroci stanovalcem popestrijo dneve z nasmehom, dobro voljo in otroškim živžavom. Sodelujejo pri družabnih igrah, kreativnih delavnicah, pripovedovanju doživetij, najmlajši pa se tudi stiskajo v naročju varovancev doma, starši pa se lahko brezskrbno posvetijo svojemu delu in obveznostim, saj so njihovi otroci v dobrih rokah. Otroci si vsak dan ogledajo drugo delovno mesto in se seznanijo z delom, ki ga opravljajo njihovi starši.

Otroke neprestano varujejo in jih animirajo domske delovne terapevtke, gospodinje in prostovoljke. Otrokom so pripravile različne aktivnosti, kot so: športne igre, družabne igre, risanje s kredami na dvorišču DOSOR-ja, ustvarjalne delavnice in tudi »mini« slikarsko kolonijo, ki sta jo vodila slikarja, g. Filip Ficko Matko in ga Tatjana Mijatovič. V četrtek jih bo razveseljeval še čarodej. oz. žongler iz Društva za prihodnost Slovenije, v petek pa se bodo sprehodili skozi park ter si nato ogledali Zdravilišče Radenci.

V petek pa bodo na ogled postavili razstavo del oziroma izdelkov, ki so jih ustvarjali med tednom.  Tu se bodo otrokom pridružili tudi starši.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.