https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Cifer verjame v dobro sodelovanje, Bogatinov verjame v uspeh

Maribor, 23.8.2012  

Pred današnjo tekmo med Mure 05 in Laziom so včeraj pred mikrofone stopili predstavniki obeh klubov. Na novinarski konferenci so svoje mnenje podali vratar Filip Draković, ter trenerja Franc Cifer in Oliver Bogatinov, od Mure, ter bosanski trener Vladimr Petković od Lazia.

Dosedanji prvi trener Mure 05 Feri Cifer je poudaril, da je to zgodovinska tekma za vse v Muri, da so že z uvrstitvijo v četrti krog kvalifikacij storili veliko, na Lazio pa so se pripravljali kot na vsakega drugega nasprotnika. "Vsi se zavedamo kaj ta tekma pomeni, kdo je Lazio in kakšne kvalitete ima. So favoriti, mi pa bomo poskušali vse, da jih presenetimo in se jim zoperstavimo po najboljših močeh," meni Cifer, ki več ne bo imel glavne besede. In kako je to sprejel? "S strani športnega direktorja sem bil obveščen, da vodim tekme dokler ne pride glavni trener. Svoje sem oddelal po zmožnostih in se veselim sodelovanja z g. Bogatinovim. Verjamem v dobro sodelovanje," pravi murina legenda.

Bogatinov: Tudi Lazio ima svoje probleme, to je lahko naša priložnost

Na novinarski konferenci je bil tudi nov trener Oliver Bogatinov, ki je dejal: "Sem zelo zadovoljen, da sem lahko član takega kluba kot je Mura z množično podporo navijačev in okolice. Iskreno upam, da bomo tudi po jutrišnji tekmi verjeli in upali na čudež na tekmi v Rimu. Strinjam se s tem, da je to zgodovinska tekma, ampak če ne bomo šli v njo sproščeno in z željo, se nam lahko zgodi marsikaj. Tudi Lazio ima svoje probleme, se iščejo in še niso v tekmovalnem procesu. To je lahko naša priložnost in tu lahko iščemo svojo srečo. Upam, da se bo na koncu naš trud izplačal. Mi realno verjamemo v uspeh. Lazio je kakovostnejša ekipa, na igrišču pa se ta kakovost potrdi ali ne. Mi moramo svojo priložnost iskati že pred tekmo."

Svoja pričakovanja pa je povedal še vratar Filip Drakovič: "To je za nas že četrti nasprotnik v kvalifikacijah in smo se s teh tekem že nekaj naučili, predvsem to kako moramo začeti tekme. Predvsem moramo biti strpni, dati vse od sebe in se boriti tako kot v prvih dveh krogih ter upati na čim boljši izid."

Petković: Podcenjevanja ne bo, želimo si zagotoviti »siguren revanš«

Po murini je sledila še novinarska konferenca Lazia, ki ga spremlja 15 novinarjev iz Apeninskega polotoka. Trener Vladimir Petković je naprej odgovarjal na vprašanja italijanskih novinarjev, nato pa v srbohrvaščini še na vprašanja slovenskih novinarjev. Prvo vprašanje je bilo pravokativno, da sodeč po italijanskih medijih se govori več o Atalanti in Palermu, kot pa o Muri. "Kot trener še nisem začel razmišljati o Atalanti. Naredili smo analizo in bomo jutri stoodstotno skoncentrirani na Muro. Spoštujemo nasprotnika, vendar jutri želim videti ekipo, ki bo dominirala in bo prenesla v svet sliko Lazia, ki mora potrditi napredovanje v skupinski del Lige Europa. Storili bomo vse, da si jutri zagotovimo »siguren revanš« in da se uvrstimo naprej," je odgovoril Petković.

Foto: mura05.si

 

O morebitnem podcenjevanju Mure je Petković dejal, da ga zagotovo ne bo, saj se igralci morajo boriti za svojo pozicijo v moštvu in da pričakuje borbo svojih igralcev za mesto v ekipi, saj si vsi želijo igrati. Je pa strateg iz Bosne in Hercegovine, ki je v Rim prišel poleti iz švicarskega Siona, črno-bele analiziral tako posamično, kot tudi celoto. "Vemo, da imajo določene probleme,vendar na takih tekmah kot je proti Laziu ponavadi takšne ekipe dajo sto petdeset odstotkov. Na takih tekmah je zelo nevarno, če nasprotnik dolgo drži rezultat 0:0, kajti tedaj bo nam vse težje, zato moramo narediti vse, da čimprej stremo odpor nasprotnika," je o Muri dejal Petković.

Tekma bo danes ob 21.00 v Mariboru, na stadionu Ljudski vrt, sodniki
pa prihajajo iz Severne Irske. Glavni sodnik bo Mark Courtney, pomagala pa mu bosta Paul Munn in Thomas Fairfield. Četrti sodnik bo Raymond Crangle. Delegat tekme je Izraelec Yoav Strauss.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.08.2012 ob 12:19 traner gost

      videti feriaj na sredini neprecenljivo za vse ostalo je tu Bogatinov za keš pa eurocard malo šale feri je itak legenda upam ka de še dugo v muri pa ka dobi šanso na drugačen način ka nede vrženi v kotel keri se malo razmi v fuzbal ve za kaj se gre ajmooo MUUUURAAAAAA

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.08.2012 ob 13:07 c gost

      kakšen link za ogled tekme? lepo bi prosil... nimam dostopa do tv ,hvala !

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.08.2012 ob 14:53 lepi gost

      Lazio bo muraše že pred tekmo pijtal kelko njim lehko dajo samo ka nede sramote rezultat mura- 05 - lazio 0 : 10

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.08.2012 ob 14:56 ciko gost

      veseli me da so se odločili za dobrega klubskega igralca nekaj podobnega kot Šimundža,kajti takšni se po navadi bolje obnesejo kot zveneča imena polni denarja,ki vlečejo svoje ime desetletja kot trenerji pa redki uspejo!tudi Del Boscce je bil povprečen igralec toda tako hladnokrvno deluje na zvezdnike da so kot stroj,ki melje...1vso srečo in puno uspeha v MURI ponosu nogometa v regiji.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.08.2012 ob 14:56 ... gost

      gledalcev max 5000... san mislo ka napunimo štadion ali nede nič s toga

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.08.2012 ob 15:00 optimist gost

      Vrejme je lejpo, Murini igralci so kakšni pač so, nej se trbej nika obremenuvate, lejko idete poglednete Lazio, te pa fajn domov in se dale faj meti, Vse ostalo je nej pomembno.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.08.2012 ob 15:24 mura05 gost

      Gost-S MALO VEČ KULTURE NA TEM PORTALU,KER TO BEREJO tudi otroci.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.08.2012 ob 15:42 gost gost

      ENI TUKAJ SI NE ZASLUŽITE DA SPČOH IZGOVORITE IME MURA:: SRAM NAJ VAS BO:::::::

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.08.2012 ob 16:21 gost-muraš gost

      Danes je važno dati vse od sebe,tako igralci, kot navijači.i se ni bati svetle prihodnosti.....

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.08.2012 ob 10:52 traner gost

      Zdaj še nekaj napišem kot prvo želim Muri zmago v nedello .p.s kaj bo potem če se to zgodi pa še doma zmagajo trener Bogatinov je preporodil moštvo in hvala bogu da je tu bilo je isto s pevnikom pripravla ekipo cel priprave potem pušnili priša Ante i vse je klapalo to so bolj psiho momenti kot pa realno ampak bistvo je da gre Mura višje tam kje je njeno mesto ker trener saki ma kakšo svojo taktiko edino Oblak samosavojo zato nikjer ni uspel res nikjer te pa še tupi ka Maribor neje dober fukjeni lep dan vsem AAAAAAAAJMMOOOO MUUURA

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.08.2012 ob 19:31 vrabček gost

      Novi trener mure05,že daje neke čudne izjave,do bojo igrali kot dunajski filharmoniki,ne vem če je dirigent ali nogometni trener,ter,da jih je že spoznal v petih minutah karakterno, ali ne bodo igrali nogometa? Mislim,da bi jih moral najprej spoznati kot talentirane nogometaše,koliko i,majo znanja v nogometa,ter ali znajo igrati z glavo in nogami,ne kdo bo njemu všeč po karakterju,imam čudne občutke zdi se mi veliki palemudja,vesel bom če se motim

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.08.2012 ob 22:22 vrabček gost

      Že danes se vidi kak je dober trener,kak je sestavo ekipo ne moreš verjeti kako vsi modrujejo kot sem že napisal, " da bojo igrali kak dunajski filharmoniki" malo premladi trener,kaj se res morajo vsi učiti pri muri05, naša uprava pa vsem verjame,FERI je gospod za njega, eni lahko delajo napake pa že komaj hodijo po igrišči pa se ne zamenjajo,ker imajo pač starše v klubi, škoda.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.