https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Danes slovesna otvoritev ultra triatlona, jutri gre za res

Murska Sobota, 23.08.2012 ob 17:48  

Dvojni ultra triatlon velja za enega najzahtevnejših na svetu ter bo potekal na eni izmed najhitrejših prog. Organizatorji se bojijo vročine, zmagovalca si ne upajo napovedati.


Na Trgu kulture bodo ob 19. uri slovesno odprli velik športni dogodek ob spremljavi nastopa Prekmurske godbe Bakovci z mažoretno skupino ter padalskih skokov.

Dvojni ultra triatlon, ki ga organizira Športno društvo Bakovci ob pomoči ostalih, bo potekal v treh disciplinah, in sicer s pričetkom jutri ob 16. uri v murskosoboškem jezeru, kjer bodo tekmovalci preplavali 7,6 km, nadaljevali s kolesarjenjem med Bakovci in Mursko Soboto v skupni dolžini 360 km, zaključili pa s tekom 84,4 km po ulicah Bakovcev.

Od leve proti desni: Robert Dokl, Leni Fafangel, Peter Polanič in Miran Vereš.

Med 29 prijavljenimi bodo tekmovali kar trije Slovenci, med njimi že drugič Bakovčan Iztok Fister, prvič pa se bo v zahtevnem triatlonu pomerila Leni Fafangel.

Polanič: Vsak bo našel kaj zase

Vodja organizacijskega odbora prireditve Peter Polanič obljublja velik športni dogodek z bogatim spremljevalnim programom, kjer bodo nastopili številni znani nastopajoči, med drugim Matjaž Javšnik in Atomik Harmonik. Polanič je prepričan, da bo vsak našel kaj zase, obenem pa poudarja: »Verjamem, da bodo vsi obiskovalci najbolj uživali v težkih športnih trenutkih, ko se bodo tekmovalci borili na poti do cilja.«

Vereš: Zmagovalca ne upam napovedati

Miran Vereš, vodja tekmovanja je predstavil sam program tekmovanja, opozoril je predvsem na vročino, ki se nam obeta v tem koncu tedna in ki bi znala biti precejšen problem za tekmovalce: »Vročina bo huda in bo tekmovalcem predstavlja še večji napor, zato si ne upam napovedati zmagovalca.« Sicer naj bi prvi tekmovalec pritekel v cilj v soboto nekje med 14. in 16. uro.

Spodbudno je dejstvo, da v treh letih v okviru tekmovanja ni prišlo do nobene nesreče, kar še posebej veseli organizatorje.

Leni Fafangel: Upam, da bom do večera na cilju

Leni Fafangel, tekmovalko iz Črnega Kala, vodni športi spremljajo že od otroštva. »Za dvojni triatlon sem se odločila, ker sem človek, ki si vedno postavlja neke izzive pa naj bo to na športnem ali poslovnem področju ali življenju sploh.«

In kdaj namerava priti na cilj? »Glede na to, da je podelitev predvidena ob 21. uri, upam, da bom do takrat tam,« pove v smehu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.