https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Bumerang sreče v Stanjevcih

Stanjevci, 27.08.2012 ob 14:00  

Poletni tabor Bumerang sreče 2012 katerega se je udeležilo 16 otrok je potekal minuli teden v Stanjevcih. Tabor je bil v začetku namenjen izključno otrokom iz socialno ogroženih družin. Ker pa ni bilo zadostnega števila udeležencev, so na tabor povabili tudi ostale otroke OŠ G. Petrovci.

 

 

Ideja za projekt oz. poletni tabor, ki bi otrokom, ki nimajo možnosti aktivnega preživljanja počitnic, omogočil nepozabne počitnice, se je porodila povsem spontano. “Med vožnjo s kolesom,  sem premišljevala o tem, kako bi lahko mi mladi storili korak k lepšemu svetu. Najprej se je nekje aprila porodila ideja, ki se je hitro spremenila v projekt, saj so moje prijateljice z veseljem in takoj sprejele to idejo - sledile so priprave (pisanje programa, iskanje donatorjev in sponzorjev, prijavljanje otrok) in v mesecu avgustu tudi sama izvedba poletnega tabora Bumerang sreče. Najprej je bila ideja, da bo tabor namenjen le otrokom iz socialno šibkejših družin, vendar smo kasneje ugotovili, da to ni bistveno - pomembno je, da se vsem otrokom, ki zaradi oddaljenosti od Murske Sobote (kjer se sicer dogaja veliko stvari za otroke) nimajo priložnosti vključevanja v razne aktivnosti in dejavnosti, omogoči aktivno preživljanje počitnic. Torej je naša ideja, da omogočimo otrokom z Goričkega konca, da se družijo, ustvarjajo, učijo novih stvari, igrajo, sodelujejo in se učijo pomagati en drugemu,” je dejala Katja Šlihthuber, koordinatorka projekta Bumerang sreče.

Pri organizaciji in izvedbi tabora je sodeloval majhen krog prostovoljcev (Barbara Petek, Andreja Slavič, Jasmina Lebar, Nina Bertalanič, Natalija Duh, Mihael Šlihthuber, Tadej Hari) v sodelovanju s Klubom študentov Lendava in Občino Gornji Petrovci. Seveda pa tabora ne bi bilo brez dobrosrčnih posameznikov in podjetij, ki so na kakršen koli način pomagali in poskrbeli, da se je tabor lahko izpeljal.

“Mislim, da smo s projektom Bumerang sreče pokazali in dokazali, da se marsikaj zmore narediti - potrebno je narediti le prvi korak. In ta tabor je le naš prvi korak k boljšemu svetu... k nasmejanim otroškim obrazom,” še dodaja Katja.

Andreja Slavič, prosotovoljka pri projektu pravi: “Vesela sem, da se je Katjina ideja z našo pomočjo razširila v velik projekt in da smo ga izpeljali še boljše, kot smo si ga zamislili. Veliko otrok, se je s takim poletnim taborom srečalo prvič. Izrazili so željo, da bi se ga drugo leto z veseljem spet udeležili. Tako da se v Stanjevce drugo leto najbrž spet vrnemo J. Tabor je v celoti potekal na ravni dobrodelnosti. Zavedamo se, da tabora brez pomoči sponzorjev, donatorjev in vseh ljudi, ki so nam kakor koli pomagali ne bi mogli izpeljati. Vesela sem, da smo združili moči in marsikomu polepšali počitnice”.

Potek tabora:

Otroke je vsak dan pred njihovo hišo pobral kombi, katerega šofer je bil g. Stanko in jih odpeljal na kraj tabora.

V ponedeljek, prvi dan tabora so se spoznavali s pomočjo družabnih iger. Vsak dan ob 10.00 je bila na sporedu malica. Sledile so dopoldanske delavnice – angleška in nemška delavnica pod vodstvom Barbare in Nine ter indijanska delavnica pod vodstvom Katje, Jasmine in Andreje. Sledilo je kosilo, popoldanski počitek v senci in igre z žogo.

V torek so izdelovali vabila za zaključno prireditev, imeli plesno delavnico pod vodstvom Barbare, po kosilu pa svojo spretnost preizkusili v hoji po vrvi-slackline s Tadejem. V sredo so izkoristili sončno in vroče vreme ter se podali na kopanje v Vivat.

V četrtek so pod vodstvom Natalije izpeljali pevsko delavnico, izdelovali obeske iz das mase, imeli gusarsko delavnico in na koncu težko pričakovane vodne igre.

Petek je minil v pripravljanju na zaključno prireditev za starše kjer so se predstavili s petjem in plesom. Vabilu na zaključno prireditev sta se z veseljem in brez kakršnega koli razmišljanja odzvala tudi MACHO IN MEJKE, ki sta poskrbela za smeh.

Otroci so na konci dobili še paket presenečenja, katerega so prispevali donatorji in sponzorji.

 

Kaj mislijo o taboru in kako so se imeli smo povprašali tudi nekaj udeležencev tabora. 

Anja, 8 let (Otovci)

1. Si že kdaj bila na takem taboru?

Ne, nisem še bila. Sedaj sem prvič.

2. Kako se na taboru počutiš?

Dobro se počutim. Bilo je lepo in zabavno. Spoznala sem nove prijatelje in prijateljice. 

3. Kaj ti je bilo na taboru najlepše?

Najlepše mi je bilo v četrtek, ko smo imeli vodne igre. Razdeljeni smo bili v tri skupine in med seboj smo tekmovali. Prelivali smo vodo iz kozarcev v plastenke, z vodnimi baloni smo se metali. Na koncu pa so nas animatorke polile s polnimi vedri vode. 

4. Se boš tabora v kolikor bo v naslednjem letu udeležila?

Ja z veseljem se ga bom udeležila, ker mi je bilo letos všeč.

 

Tajda, 7 let (Križeveci)

1. Si že kdaj bila na takem taboru?

Na takem taboru še nisem bila.

2. Kaj ti je bilo na taboru najlepše?

Vse mi je bilo všeč. Najbolj pa vodne igre. Ker smo med seboj tekmovali in na koncu smo bili vsi mokri.

3. Kakšne igre so pripravili za vas?

Prvi dan smo se spremenili v indijančke, drugi dan je prišel Tadej in hodili smo po vrvi (slackline). V sredo smo se šli kopat v Vivat.  V sredo smo izdelovali obeske iz das mase, popoldan smo se spremenili v gusarje in imeli vodne igre. V petek pa smo se pripravljali na zaključno prireditev za starše

4. Se boš tabora v kolikor bo v naslednjem letu udeležila?

Ja, seveda.

 

Jožek, 9 let (Šulinci)

1. Si že kdaj bil na takem taboru?

Sedaj sem prvič. 

2. Kako se na taboru počutiš?

Počutim se dobro. Lepo je, da nisem počitnic preživel samo doma. Tu sem spoznal nove prijatelje. Spoznal sem tudi animatorke Katjo, Andrejo, Nino, Natalijo, Barbaro in Jasmino.

3. Kaj ti je bilo na taboru najlepše?

Kopanje. Ker smo lahko plavali, skakali v vodo. Spoznali smo kako dobri smo v plavanju. Tam smo se tudi žogali. Na koncu smo dobili še sladoled.

4. Se boš tabora v kolikor bo v naslednjem letu udeležil?

Ja, ker je bilo lepo in zabavno.

 

Nina, 7 let (Gornji Petrovci)

1. Si že kdaj bil na takem taboru?

Ne, še nikoli. 

2. So bile zadovoljene tvoje želje oz. potrebe, ki si jih imela pred začetkom tabora?

Mislila sem, da bomo mogoče gledati tudi televizijo. Nisem si mislila, da bo tako lepo kot je bilo. 

3. Kaj ti je ostalo najbolj v spominu?

V spominu mi je najbolj ostalo kopanje v Vivatu. V vodi smo se igrali, skakali, se žogali, z animatorkami smo se tunkali. Na koncu smo po želji jedli pizzo, hamburger ali hot dog. Za sladico smo dobili lučke ali sladoled.

4. Se boš tabora v kolikor bo v naslednjem letu udeležila?

Ja udeležila se ga bom, ker je bilo zelo lepo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.