https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Petar Grašo zabaval zbrane na Salonu Traminec v Negovi

Negova, 28.08.2012 ob 11:30  

Na gradu Negova pri Gornji Radgoni se je včeraj tretje leto zapored zgodil Salon traminec. Druženje ob vinu, poeziji in glasbi je svoj vrhunec doseglo z nastopom Petra Graša.

Včeraj se je na Gradu Negova pri Gornji Radgoni odvil že III. Salon Traminca 2012, ki so ga tudi tokrat organizirali Zavod za kulturo, promocijo in turizem Gornja Radgona (Kultprotur), Mediaspeed in Hiša dišečega traminca Steyer. V čudovitem ambientu negovskega gradu se je trlo pravih ljubiteljev žlahtne vinske kapljice. Na pokušnjo je bilo več kot 100 vzorcev žlahtnih tramincev iz Slovenije in tujine, s katerimi so obiskovalci razvajali svoje brbončice ter številne zaščitene štajersko-prekmurske in druge slovenske dobrote izpod rok vrhunskih slovenskih kuharjev.
Celotno dogajanje je spremljala izbrana poezija in glasba. Svojo razstavo fotografij »Zakleti grad« je predstavil umetnik fotografije Ivo Borko, poezijo je prebiral pesnik Ivo Frbežar, za glasbeni del pa sta poskrbela skupina Balladero in glasbeni virtuoz Petar Grašo, ki je s svojim nastopom sklenil ta  kakovosten vinsko-kulinaričen ter zabavno-umetniški program.
Z obiskom je Salon traminec počastila vrsta uglednih gostov, vse od predstavnikov gospodarstva in politike, športnikov, vinarjev, ter vinskih kraljic.
Večer so popestrili še z ognjenim spektaklom, prav tako pa so predali tudi ček za 1000 €  za nakup defibrilatorja v Negovi.

Včeraj se je na Gradu Negova pri Gornji Radgoni odvil že III. Salon Traminca 2012, ki so ga tudi tokrat organizirali Zavod za kulturo, promocijo in turizem Gornja Radgona (Kultprotur), Mediaspeed in Hiša dišečega traminca Steyer. V čudovitem ambientu negovskega gradu se je trlo pravih ljubiteljev žlahtne vinske kapljice. Na pokušnjo je bilo več kot 100 vzorcev žlahtnih tramincev iz Slovenije in tujine, s katerimi so obiskovalci razvajali svoje brbončice, ter številne zaščitene štajersko-prekmurske in druge slovenske dobrote izpod rok vrhunskih slovenskih kuharjev.

Celotno dogajanje je spremljala izbrana poezija in glasba. Svojo razstavo fotografij »Zakleti grad« je predstavil umetnik fotografije Ivo Borko, poezijo je prebiral pesnik Ivo Frbežar, za glasbeni del pa sta poskrbela skupina Balladero in glasbeni virtuoz Petar Grašo, ki je s svojim nastopom sklenil ta kakovosten vinsko-kulinaričen ter zabavno-umetniški program.

Z obiskom je Salon traminec počastila vrsta uglednih gostov. Večer so popestrili še z ognjenim spektaklom, prav tako pa so predali tudi ček za 1000 € za nakup defibrilatorja v Negovi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.08.2012 ob 14:35 Radgona gost

      lepe slike. In bilo je super.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.