https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Poletni tabor Grajskih duhov

28.08.2012 ob 10:00  

V okviru programov Popestrimo šolo je minuli teden na Osnovni šoli Grad potekal že drugi poletni naravoslovno-športni tabor.

 

Tabora so se poleg učencev Osnovne šole Grad udeležili tudi učenci iz Osnovne šole Kuzma, ki so se vsak dan zbirali nedaleč stran od grajskega poslopja in si nadeli ime Grajski duhovi.

"V teh dneh aktivnih počitnic je vsak našel nekaj zase. Udeleženci tabora so domov odšli polni novih znanj, vtisov in doživetij, druženje pa je rodilo tudi številne prijateljske vezi", je dejala Mateja Žökš, izvajalka programov Popestrimo šolo na OŠ Grad.

Prvi dan poletnega tabora je bil namenjen spoznavanju ob družabnih in športnih igrah. Naredili so si tudi pravo taborniško zastavo, ki jih je spremljala skozi cel teden na vseh dogodivščinah. Popoldan so izkoristili za sprehod in obisk zeliščaraja Lovra Vehovarja, ki jim je pripravil zeliščni čaj in jim razkazal zeliščni vrt.

V torek so se taborniki s kolesi odpravili do Ledavskega jezera, kjer jih je Benjamin Sakač naučil pravilne vožnje s kanuji in jim pokazal trikov, kako lahko najlažje vržeš prijatelja s kanuja. Porabljene kalorije so nadomestili s piknikom pri kmečkem turizmu Ferencovi v Kraščih.

Prava paša za oči sta bila kragulja in pes Brin gospoda Dragana Zemljiča, predsednika Sokolarskega društva Pomurja, ki jim je v sredo v Beltincih razkril bogato tradicijo sokolarstva. Najpogumnejši so lahko kragulja tudi pobožali. Vroč dan so izkoristili še za osvežitev v Termah 3000.

Karel Šalamon, mojster oblikovanja gline jim je v četrtek popoldne pokazal, kako lahko iz gmote gline nastane skodelica, krožnik ali vaza. V četrtek jih je obiskal tudi najboljši pomurski olimpijec Boštjan Maček, kateri jim je predstavil svojo športno disciplino. S sabo je prinesel športno puško, glinaste golobe in veliko zanimivih pripovedi z olimpijskih iger v Londonu.

Večerne ure so tudi sami izkoristili za mini olimpijske igre in se pomerili v različnih hudomušnih igrah, kjer so preizkusili tekmovalni in ekipni duh. jasno nebo so izkoristili za opazovanje s teleskopom.

Zadnji dan tabora so se odpravili v vidrin izobraževalno-informacijski center Aqualutra v Križevcih. Marjana Hönigsfeld Adamič iz Inštituta za ohranjanje naravne dediščine jim je povedala veliko zanimivega o vidri, kraljici voda na Goričkem.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.