https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Naravoslovni dan s pravljičnimi bitji ob Bukovniškem jezeru

Dobrovnik, 30.08.2012 ob 8:00  

Pred pričetkom novega šolskega leta sta občina Dobrovnik in Zavod za turizem Dobrovnik v sodelovanju s strokovnimi delavci predstavila II. Vidove naravoslovne dneve, ki se bodo odvijali ob Bukovniškem jezeru. Vrtcem in šolam bodo ponudili vnaprej pripravljene vsebine, preko katerih se bodo mladi učili življenja v sožitju z naravo.


Kot je povedala direktorica Zavoda za turizem Dobrovnik Elizabeta Horvat želijo na tak način obogatiti turistično ponudbo ter naravno bogastvo ob Bukovniškem jezeru ponuditi tudi v učne namene.

Za otroke in šolarje ...

Strokovna sodelavka Saša Krumpak, ki je sodelovala pri pripravi naravoslovnih dni je povedala, da hočejo, da bi Bukovniško jezero, ki je državna in evropska naravna vrednota, postalo učilnica narave. Preko doživljajske pedagogike želijo mlade na zanimiv način spodbuditi k doživljanju narave in omogočiti trajnostni razvoj turizma. Mladi bodo tako v naravnem okolju Bukovniškega jezera spoznavali dvoživke, preučevali vodo v Vidovem izviru, drevesne vrste in vegetacijo ter se učili, kako nastaja prst. V projekt so pripravljalci vtkali tudi prekmursko ljudsko izročilo s štirimi pravljičnimi liki, s katerimi želijo naravne danosti mladim približati na še bolj atraktiven način.

... ter za vzgojitelje in pedagoge

Ob tem, da naravoslovni dan ob Bukovniškem jezeru ponuja zanimivo in poučno doživetje otrokom in šolarjem, pa 18. in 19. aprila prihodnje leto pripravljajo tudi strokovni posvet, namenjen vzgojiteljem, učiteljem, profesorjem in tudi univerzitetnim profesorjem. Kot je povedal eden izmed pripravljalcev posveta, Dane Katalinič, so april izbrali z namenom, ker takrat narava najbolj zaživi in je zato takrat najbolj zanimiva za preučevanje. Sodelovali bodo s Pedagoško fakulteto Maribor in povabili profesorje. Prvi dan strokovnega posveta bo namenjen predavanjem, drugi dan pa predstavitvi referatov in primerov dobre pedagoške prakse s strokovnimi delavnicami v naravi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.