https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

10 let mednarodnega likovnega tabora

Murska Sobota, 30.08.2012 ob 14:06  

Danes je v murskosoboškem gradu potekal zaključek mednarodnega tabora umetnosti in razstava likovi del, ki so jih otroci v vrtcu pridno izdelovali cel teden v sklopu tabora.

Mednarodni likovni tabor predšolskih otrok iz Vrtca Murska Sobota in Vrtca Alterbach iz Salzburga v Avstriji je bil organiziran leta 2002. Program likovnega tabora je temeljil na otroški kreativnosti, izkazovanju lastnih sposobnosti, samozavesti, otroških iger v skrbno strukturiranem pedagoškem okolju, v katerem so sodelovali vzgojitelji, pedagogi, likovniki in starši otrok, sodelujočih na taboru. Tako da letos poteka 10 obletnica ustanovitve tega tabora. Zahvala za ustanovitev tabora gre prejšnjemu ravnatelju g. Kataliniču in g. Tiliki, ki je odprla vrata vrtca Alterbach, da so lahko otroci, starši in strokovno delavci zares spoznali, da umetnost ne pozna meja.

To mednarodno sodelovanje je vzpodbuda za premagovanje ovir in med te ovire spada tudi jezik. Seveda pa otrokom v tem taboru jezik ni bil ovira. Ne glede na to od kod otrok prihaja, otroci komunicirajo, ustvarjajo, skratka se vedejo spontano, jezikovno se izražajo vsak v svojem jeziku, umetniško izražanje, pa naj je to likovno, glasbeno ali plesno, je pa vsem enako. Zato so tudi danes predstavili kaj so ustvarili in se naučili na taboru. S pomočjo strokovnih delavk so predstavili zelo modna oblačila na svoji prestižni modni reviji.

So pa tudi ob zaključku taborja pripravili "razstavo likovnih del", ki so jih pridno čez teden ustvarjali otroci na taboru.

Seveda pa gre zahvala tudi sedanji ravnateljici g. Marič in jožefi Bačič-koordinatorki projekta.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.