https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Občinski svetniki na Tišini zaskrbljeni zaradi gospodarske situacije

Tišina, 31.08.2012 ob 9:55  

Svetniki so na 17. redni seji Občinskega sveta Občine Tišina obravnavali poročilo o izvrševanju proračuna, sprejeli pravilnik  o obračunavanju storitev javnega vodovoda ter se seznanili z imeni za občinska priznanja, ki bodo podeljena  v soboto na občinskem prazniku občine Tišina.

 

Svetniki so na svoji seji tako obravnavali polletno poročilo župana o izvrševanju proračuna občine Tišina za obdobje januar – junij 2012. V poročilu je bilo predstavljeno, da  Občina Tišina na dan 30.06.2012 nima neplačanih zapadlih obveznosti. Prav tako iz poročila izhaja , da je bilo v pol leta investirano v nakup opreme ter nakup drugih osnovnih sredstev, kjer so planirana sredstva nakupa dveh avtobusnih postajališč (Zgornji Petanjci in Tropovci).

Stroški novogradenj, rekonstrukcij in adaptacij so v prvi polovici leta v primerjavi z veljavnim planom realizirani le v višini 13 %. Na področju načrtovanih stroškov novogradenj pa so v prvi polovici leta potekale prve aktivnosti na naslednjih projektih: ureditev avtobusnih postajališč in parkirišč v romskem naselju Vanča Vas – Borejci,  ureditev počivališč za kolesarje in postavitev otroških igral po vaseh. V okviru investicijskega vzdrževanja so v prvi polovici leta realizirani stroški vgradnje delilnikov toplote, polaganje keramike v PSO objektu, zamenjava oken na občinski stavbi ter ureditev meteorne kanalizacije v Obrtniški ulici v Tropovcih.

Med svetniki se je po seznanitvi s poročilom razvila obširna debata, na kateri so izražali nestrinjanje z gospodarsko situacijo. Motijo jih predvsem predvidena sredstva v proračunu za nakup zemljišč, kjer je največji delež nakupa načrtovan za Obrtno-podjetniško cono Gederovci. Župan je pojasnil, da do omenjenega nakupa zemljišč ne bo prišlo, saj je del solastnikov podal pisno izjavo, da zemljišča ne nameravajo prodati niti zamenjati, zato jih bo potrebno z rebalansom proračuna izločiti.

Prav tako je bil obravnavan predlog Tehničnega pravilnika javnega vodovoda na območju Občine Tišina – II. obravnava, ki jo je na seji predstavil Dušan Hauko in so ga svetniki sprejeli soglasno. Občani bodo tako plačevali 2,51 EUR za vzdrževanja priključka glede na nazivni premer DN in0,64 EUR za  vzdrževanje vodomera glede na nazivni premer. V poročilu je bilo pojasnjeno,da bodo finančne posledice za uporabnike prej omenjeni mesečni strošek za dve novi storitvi na področju oskrbe s pitno vodo po predlagani ceni iz kalkulacije vendar glede na primerjavo z drugimi občinami nizko cenovno naravnan.

Na seji so bili obravnavani predlogi za občinska priznanja občine Tišina za leto 2011, za naj športnika/naj športnico ter naj športno ekipo, kot tudi predlog za naj perspektivnejšega športnika občine Tišina za leto 2011. Vsi predlogi so bili sprejeti, sama priznanja pa bodo podeljena v soboto, 1.9.2012, ko bo v okviru občinskega praznika potekala proslava. Sprejeli so tudi zapisnik 15. in 16. redne seje,vendar  nekateri predlogi svetnikov g. Šafariča in g. Novaka niso bili sprejeti, saj so jih ostali člani preglasovali. Ponovno zaradi predolge seje niso obravnavali zadnje točke dnevnega reda, ki se je nanašala na pobude in vprašanja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.09.2012 ob 11:18 alf gost

      Franc Horvat mlajsi,je zakon na opcinski upravi delajo s polno paro:)....le g.Šafarica pa Novaka saki den bole glava boli kama se tau pela ta nesposobnost....

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.09.2012 ob 11:18 alf gost

      Franc Horvat mlajsi,je zakon na opcinski upravi delajo s polno paro:)....le g.Šafarica pa Novaka saki den bole glava boli kama se tau pela ta nesposobnost....

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.09.2012 ob 17:09 Ghost gost

      Alf Ka si sploj ščel povedati?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.09.2012 ob 21:22 dost vas mamo gost

      Franc Horvat mlajsi, še zdaj ne vej v katero smer bi peljal občino, takrat ko se zbudi bo če madat minil, občinska uprava je pa itak zgubljena oz. jo njihova direktorica ne motivira dovolj (če sploh) in ne kaže nobene perspektive najmanj polovica svetnikov pa sploh nevej, ka so na volitvah svetniki gratali, pa samo roke dvigujejo, pa dajejo neke predloge za obrezovanja vej na kakšni poljski cesti in so vedno za, če trebej kaj podražiti, ne da bi pijtali zakaj je to potrebno !!! ampak še samo 2 leti te pa bo menjava, če ne bo v slo prej revolucija !!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.