https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

V Kraščih poškodba kolesarja

06.09.2012 ob 7:53  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč, štiri kazniva dejanja, štiri kršitve javnega reda in miru ter pridržali dve osebi.

V dveh prometnih nesrečah sta se dva kolesarja telesno poškodovala. Izven naselja Krašči je kolesar med vožnjo po klancu navzdol zaradi neprilagojene hitrosti padel po vozišču. Pri tem se je hudo telesno poškodoval. Na kolesu je nastalo za 100 evrov škode. V Gornji Radgoni je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padel kolesar. Pri padcu se je lahko telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal da je vozil kolo pod vplivom alkohola. 

Na področju kriminalitete so obravnavali tri tatvine in kaznivo dejanja s področja mamil. Neznanec je v prostorih Radgonskega sejma ukradel TV, DVD predvajalnik in vazo. V Filovcih so bili iz prostorov športnega društva ukradeni električni podaljški in 10 litrov goriva.  V Lendavi pa je stanovalec bloka kradel električno energijo tako, da si je napeljal kabel iz električne omarice. Petrovski policisti so pridržali osebo, ki je osumljena kaznivega dejanja s področja mamil.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Ženska, ki se kljub intervenciji policistov ni hotela pomiriti je bila pridržana do streznitve. 

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti izvajali v bližini šol in na pomurski avtocesti. Zaradi tega voznike opozarjamo, da naj bodo še posebej previdni v okolici šol in vrtcev, saj so otroci ob začetku šolskega leta še posebej nepredvidljivi. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.