https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Čebašek Travnikova zavrnila predsednika Türka

06.09.2012 ob 14:13  

Varuhinja človekovih pravic, Prekmurka Zdenka Čebašek-Travnik, je zavrnila poziv predsednika republike Danila Türka, ki zbira predloge možnih kandidatov za varuha v novem mandatu. Ni pa zavrnila te možnosti, če bi jo predlagal kdo drug.


Kot je na včerajšnji tiskovni konferenci povedala Čebašek-Travnikova, bi razmislila o nadaljevanju dela na področju človekovih pravic v kakršni koli obliki, če bi to želeli najvišji predstavniki države. Obžaluje, da se zadnje čase o njenem delu ni sodilo po dejanskih dosežkih in prizadevanjih, da je tudi sama doživela poskuse teptanja osebnega dostojanstva in prejela tudi grožnje s smrtjo.

Varuhinja meni, da je s svojim dosedanjim delom dokazala, da se ni uklonila nobeni oblasti. Kot pravi sama, gre njen način dela in vodenje institucije varuha v nos sedanji oblasti, pri čemer je izpostavila svoj odnos do zakona za uravnoteženje javnih financ, pa tudi do zakona o arhivih in številnih drugih zadevah.

Za pregled njenega dela bodo do konca njenega šestletnega mandata, ki se ji izteče 22. februarja prihodnje leto, pripravili pregled dela, ki ga je v tem obdobju opravila, kar bo omogočilo celovito in strokovno oceno njenega dela.

Kot dodaja varuhinja, pa  bo tu vsekakor ostalo še kar nekaj zadev, ki jih bo moral prevzeti varuh v naslednjem mandatu, kot so vprašanje pravne ureditve projekta zagovorni glas otroka, pravice invalidov in tudi uresničevanje in ratifikacijo nekaterih drugih konvencij. Prav tako pa prihodnjega varuha čaka tudi nacionalna institucija za človekove pravice, kakršno ima večina evropskih držav in kjer Čebašek-Travnikova tudi še vidi možnosti za svoj doprinos.

Vir: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.09.2012 ob 15:44 varuh gost

      Čimprej naj spoka tembolje bo. Nobenega haska od nje ni bilo. Za določene skupine ljudi se je zavzemala, za določene pa se sploh ni zmenila četudi jih je kdo javno blatil. Taka oseba ne more in ne sme biti varuh človekovih pravic. In seveda še najvažnejša stvar. VARUH IMA DALEČ PREVISOKO PLAČO !!!!!! Plača za april 2012 je bila 6.266 EUR !!! Slabih 100 eur manj, kot predsednik republike in za 30 eur več, kot ima predsednik vlade. Med 2435, na 22. mestu. Lepo je biti varuh človekovih pravic!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. smrt
      06.09.2012 ob 21:17 smrt

      Ta je nika nej boukša od Hanžeka v tiston prepranon polouvri .Gospej je bilou bole dano ka prigovarja in ureja stvarij za Rome ( purdije ).Za nikaj dela takšo velko plačo ?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.09.2012 ob 23:06 232434 gost

      Daj varuh pa smrt ne modruvlita pa ne bojta tak zabačeno kmečkiva. Viski funkcionari majo seposede na svejte najvekše plače v javni upravi, kar je tudi prav tak. Ka bi lejko zaj vsen funkcionaron znižale plače, se strinjan, ampak nema veze samo z njo in je ona najmene kriva, ka jih ne znižajo. Za moje pojme je nej bila tak slaba varuhinja.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.09.2012 ob 23:45 varuh gost

      Takšnih visikih funkcionarov ne nücamo. Zato smo pa tam, kjer smo. Ti si jo pa domov pelji in jo vzdržuj, če želiš.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.09.2012 ob 8:22 232434 gost

      Varuh - takšna razmišljanja kak tvoja sodijo samo na forum, prosen ne izkoriščaj volilne pravice, de boukše za vse.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.09.2012 ob 18:41 varuh gost

      Ehhhh, 232434 ti si še en izmed Hišanovih podanikov. Kak Murgeljpalček prdi, tak plešete.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.