https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pomurje na državnem prvenstvu v oranju skupno doseglo 3. mesto

08.09.2012 ob 10:44  

Prejšnji vikend je v Brežicah potekalo že 56. državno prvenstvo v oranju ter 18. Državno tekmovanje srednjih biotehniških šol. 

Čeprav v mrzlem deževnem vremenu je bilo v Brežicah kar vroče, saj so naši predstavniki zasegli visoka mesta. Pomurje se lahko pohvali z najbolj številno ekipo, saj je ta štela kar 19 ljudi (sodnik, tekmovalci, soorganizatorji).  

Članski tekmovalci so bili:                               Rezultati:

Ekipa Prekmurje: plug krajnik Sinic Matej           3. mesto

                         Obračalni plug Gregor Duh       5. mesto

Ekipa Prlekije: plug krajnik Mežnarič Marko         4. mesto

                     Obračalni plug Fras Leon              8. mesto

V kategoriji šol so bili tekmovalci naslednji:             

Ekipa Prekmurje: plug krajnik Matej Grabar         1. mesto

                         Obračalni plug Gregor Duh        2. mesto

Ekipa Prlekije: plug krajnik Matjaž Nedlog           9. mesto 

                   Obračalni plug Leon Fras                3.mesto

V kategoriji obračalni plug sta pri tekmovanju šol, Gregor Duh in Leon Fras dosegla mesta med prvimi tremi in sta s tem si pridobila možnost, da sta v soboto tekmovala v kategoriji članov.

Na otvoritvi ki se je odvijala v petek so sodelovali predstavniki organizatorjev ZOTK Slovenije, Občina Brežice, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, predstavnik posestva. Najboljša iz 55. državnega prvenstva 2011 Sinic Matej ( Prekmurje – krajniki ) in Filak Anton ( Bela Krajina obračalni ), sta pred prvenstvom svečano dvignila Slovensko zastavo ob državni himni.

Mladi orači od katerih se je največ pričakovalo štev. 24. Igor Pate Dolenska – obračalni plugi, ki je bilo že več krat udeleženec svetovnega prvenstva,  št. 9. Matej Sinic Prekmurje, lanski državni prvak v plugih krajnikih in udeleženec letošnjega svetovnega prvenstva, ki bo 14 – 15. 09. 2012 na Hrvaškem Biograd na Moru pri Zadru in štev. 7. Jure Filak Bela Krajina lanski podprvak v plugih krajnikih.   

več slik v spodnji galeriji...

     FOTO: Slavko Krpič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.