https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Centru starejših Murska Sobota priredili tradicionalni piknik

Murska Sobota, 08.09.2012 ob 12:30  

Danes so v murskosoboškem domu za starejše priredili tradicionalni piknik, kjer se stanujoči družijo ob glasbi in jedači skupaj z domačimi in zaposlenimi.

V murskosoboškem Centru za starejše so danes priredili tradicionalni piknik za stanujoče. Stanovalci Centra so uživali ob dobri glasbi, dobrotah z žara in ob številnem obisku domačih. Piknik je privabil na plano tudi tiste stanovalce, ki se sicer drugače najraje zadržujejo v sobah, ali pa gredo iz sobe le v spremstvu osebja ali svojcev. V neformalnem vzdušju so  tako lahko tudi zaposleni in vodstvo poklepetali s stanovalci in njihovimi domačimi ter tako še bolj utrdijo svojo skupno skrb za stanovalce Centra.

Seveda je bilo poskrbljeno tudi za "kulturno-zabavni" program, z kar nekaj nastopajočimi. S pričetkom od 10h je najprej seveda bil pozdravni nagovor direktorja Zorana Hoblaja, sledili sta vodja enote Centra za starejše M. Sobota Marta Ferencek in pozdravni nagovor namestnice direktorja za področje zdravstvene nega in oskrbe Doma starejših Rakičan Nada Hercan. Po nagovorih je sledil zabavni del, kjer je nastopal domski pevski zbor "Škrjanček", ki ga vodita Estera Pleše in Irena Morčič iz Društva upokojencev Murska Sobota. Nastopili so tudi prostovoljni učenci z osnovne šole II iz Murske Sobote pod mentorstvom Dušanke Horvat, seveda so nastopile tudi upokojenke literarne skupine in nastop tamburaške skupine "Bisernica".

Ob svojem pikniku so nam ponosno pokazali tudi svojo razstavo, ki so jo organizirali in izdelke naredili sami stanujoči "Doma". Seveda fre pohvala vsem, ki so sodelovali pri razstavi saj je razstava prava paša za oči.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.