https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Mejni prehod Hotiza po poplavah reke Mure še vedno zaprt, objekt potreben sanacije

Hotiza, 11.09.2012 ob 7:00  

Maloobmejni mejni prehod Hotiza so zaprli julija ob poplavah reke Mure. Še danes pa je zaprt, saj je po poplavah potrebna sanacija prostorov objekta.


Ob večkratnih poplavah reke Mure, ki smo jim bili priča v mesecu juliju, je voda zalila tudi objekt na maloobmejnem prehodu Hotiza. Uničila je pod in električno napeljavo. Za obnovo objekta, ki je v lasti Republike Hrvaške in ga uporabljata tako hrvaška kot slovenska obmejna policija, je zadolžena hrvaška stran.

Kot nam je zatrdil Hotižan in podžupan Občine Lendava Stanislav Gjerkeš, so mu hrvaški pristojni organi zagotovili, da pospešeno iščejo izvajalca del, kdaj pa naj bi mejni prehod na Hotizi vnovič obratoval, pa še ni znano.

Zaprt mejni prehod povzroča nevšečnosti lokalnemu prebivalstvu, turistom ter lastnikom polj in vinogradov na Hrvaškem, ki jim je mejni prehod Hotiza skrajšal pot. Slednji lahko do svojih zemljišč trenutno pridejo preko mejnih prehodov na Gibini in v Petišovcih, se pa zato njihova pot podaljša tudi do 15 kilometrov v eno smer.

Kot je še dodal podžupan Gjerkeš, so na neprimernost gradnje objekta na tem mestu opozarjali že v času same gradnje objekta, saj le-ta stoji na najnižji točki na cestni povezavi med Hotizo in hrvaškim Svetim Martinom na Muri ter je poplavljen praktično vsako leto, a so bila njihova opozorila preslišana.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.09.2012 ob 11:29 gost gost

      Bog že ve, kaj dela..nezakonit mejni prehod na tuji zemlji..Rvateki nimajo tu kaj početi..

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.09.2012 ob 12:04 smrkci gost

      Hrvati šče malo pa du na hoduši.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. Truplo
      11.09.2012 ob 12:13 Truplo

      Imeli smo ene vrste mejni prehod... na Muri in prevoz z brodom. Potem se je začelo popuščanje... dokler ni vsaj Mate poslal tistih policajev, kateri so prekopali cesto, katero so gradil Hrvati do Murišča oz. kakor se že pravi. Vsaj tam je za sedaj mir. Sedaj imamo, kar imamo. Po razsodbi mednarodnega sodišča bomo tule ravno tu, kjer smo sedaj, tisto kad pri Portorožu pa bomo itak izgubili. Velika hvala Pahorju in njegovi zaletavosti. Bedak ostane bedak!

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.09.2012 ob 12:27 dundek gost

      joj truplo ne lapaj pa vse poprek neka na pamet. ti si človek z najbole opranimi možgani v sloveniji. rejsan, bedak ostane bedak, dobro si povedao. pahor, janša, erjavec, novakojca, virant, jankovič, vse so tou bedaki katero do za vedno to ostali in to samo zaradi toga ka jih še večji bedaki podperajo.

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.09.2012 ob 12:31 lepi gost

      Potem ko je nastala osamosvojitev vprašajte Hotižance kgo jim je naročil da so postvljali table, Odgovor dobite od g.Gjerkeša

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Truplo
      11.09.2012 ob 15:52 Truplo

      Kljub žaljenju dejstvo ostane dejstvo: mejo so premaknili, sedaj jo bodo mogoče še malo bližje na bolj ugodno lokacijo? Dvoimim, da bodo uradni prehod postavili nekje pri mostu? Popuščali smo dolga leta, vodila pa nas je LDS. A ne drži? Kdo je dal npr. tudi dovoljenje, da se Plovanija premakne za eno 4 km nižje po terenu? Da te spomnim pametnjakovič: Igor Bavčar je bil takrat notranji minister. Mojih možganov ni treba oprati, si pa uredi svoje: kakor koli bilo, nekdo nas mora voditi, nekoga je po svoje potrebno voliti. Da so vsi bedaki je mogoče res, ampak tebi podobni mogoče niste nič boljši!

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.09.2012 ob 17:23 dundek gost

      najprej se zahvališ pahorju pa ga ozmerjaš z bedakon, gda pa nešče tebi nazaj pove ka si bedak je pa to takoj žaljenje. jezoš jezoš

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Truplo
      11.09.2012 ob 21:14 Truplo

      No ja... tvojemu komentarju pa res skoraj ne moreš odpisati. Kje pa sem se resno zahvalil Pahorju. A si pijan to bral. In čemu se predstavljaš z mojim priimkom. A nimaš ne svojega, ne morale, da se prijaviš pod svojim. "Velika hvala Pahorju in njegovi zaletavosti" sem napisal. A je to tako težko razumeti? Še vedno trdim, da bomo v globalu s tem arbitražnim sporazumom popušili, kakor se pravi. In nič več rekel, ker je nekaterim brez haska kaj razlagati. Po raznih spletih, včasih tudi člankih se najde zgodovinsko zaporedje dogodkov... in tam se vidi, kdaj smo kje popustili in kdo je takrat bil na oblasti.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.09.2012 ob 23:01 gost gost

      Ka ti gejš ka si tak modrijasti?

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.09.2012 ob 23:02 dundek gost

      tisto z bedakon si pa nekak izpustil v tvojem zadnjem postu. jezoš jezoš

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      12.09.2012 ob 8:46 gost gost

      kar nekaj medžimurcev na tej spletni strani..zanimivo..vsepovsod jih najdeš...

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.