https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Türk se je v Murski Soboti družil s pomurskimi podjetniki

Murska Sobota, 14.09.2012 ob 14:37  

Območna obrtna - podjetniška zbornica Murska Sobota je povabila predsednik republike dr. Danilo Türk na obisk, da se seznani s stanjem "obrti" v Pomurju.

Regijsko je združenih pet območni zbornic, (Ormož, Ljutomer, Radgona, Lendava in Murska Sobota). V tem združenju je 2114 samostojih podjetnic in podjetnikov, kateri zaposlujejo 4500 zaposlenih in še 2100 ljudi, ki niso v obrti, tako, da je vse skupaj zaposlenih okrog 6600 ljudi, na kar so lahko ponosni.

Pojavlja se dosti novih, mladih in perspektivnih podjetnikov in so večinoma uspešni, zato so povabili predsednika republike dr. Danila Türka saj je to velika čast za območno zbornico in obrtnike, kateri delajo vsak dan, saj dandanes brez obrtnih dejavnosti ne moremo narediti nič. Na take ljudi se vedno pozablja, saj se vedno izpostavlja samo velike subjekte in podjetja na katere smo seveda tudi lahko ponosni, kajti v Pomurju jih je že kar nekaj, vendar je treba pomisliti tudi na male podjetnike in obrtnike in jim omogočiti, da lahko realno in dobro delujejo.

Kot je povedal predsednik republike dr. Danilo Türk, da je v tem današnjem pogovoru zelo pomembno, da sliši mnenja obrtnikov in odgovori na marsikatero njihovo vprašanje. Saj je v vsakem primeru to čas, ko se moramo veliko pogovarjati o raznih temah ki so aktualne, o rešitvah, ki jih želimo, o rešitvah ki smo jih sposobni doseči, toda v nekem splošnem spreminjanju našega stanja, ki mora biti veliko bolj odprto za reševanje problemov ne toliko za pripovedovanje o težavah, seveda mora biti veliko bolj odprto do ustvarjalnega dela, do podjetnosti in to so vse lastnosti, ki jih vi podjetniki in obrtniki imate, vendar v Sloveniji ne prevladujejo.

Imamo premalo podjetniškega duha, premalo podjetnosti, premalo pripravljenosti sprejemanja in tveganja in seveda premalo ustvarjalnosti. Verjamem da smo sedaj v položaju, ko bo treba storiti več, da se taki pogoji ustvarjajo pospešeno in to pravim zato ker je postalo že jasno, da je gospodarska kriza ki jo doživljamo dolgoročno delovanje, da je to problem in da je to stanje ki bo trajalo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.09.2012 ob 14:58 gost gost

      PA SO ŽRLI PA PILI: NI PA JIM PLAČUJEMO ČLANARINO:

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.09.2012 ob 15:04 gost meho gost

      Prav imaš. na slikah se vidi kdo ima korist od zbornice. mi ovce pa jih plačujemo članarino. Ne morem verjeti da ni Pavlinjeka poleg.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. denimb
      14.09.2012 ob 15:23 denimb

      in spet so vsi masni do kolen!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. smrt
      14.09.2012 ob 15:46 smrt

      Ka le se je Pavljinjek zavlejkel ka bi se Turki potoužo in zjokal glede ukinijtve obveznoga članstva v OZ ???

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.09.2012 ob 17:29 dalo gost

      Šaaammmpiiijoooooniiiiiii !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.09.2012 ob 0:13 gost gost

      Na državni račun se vozi okrog in si dela kampanijo. Prej 5 let nikoli ni vprašal obrtnikov, kako živijo. Če bi imeli jajca ga sploh noben ne bi šel gledat. Seveda pa imajo na Obrtniški zbornici njegove ljudi, ki mu v rit lezejo in so ga na ukaz iz Murgelj povabili. A so res ljudje tako slepi, da ne vidijo, kako jih vlečejo za nos. Uboge ovce. Lepo je biti predsednik in vlečti 6 JURJEV plače. Marsikateri obrtnik mora za ta denar krvavi pot potiti. Danilo se pa vozaka okrog na državni račun in lepo mirno pospravi v žep 6 JURJEV.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.09.2012 ob 10:10 Podjetnik gost

      Celo živlenje živi na stroške davkoplačevalcev, pred volitvami pa se je začel zanimati za podjetništvo, za bruhanje. Jaz mu ne nasedem.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.09.2012 ob 13:11 Sl gost

      Folk se niti ne zaveda ka sodeluje v volilni kampanji. Vazno ka njemi fajn kimajo. Dosta do od toga meli...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.