https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Apačah proslavili 130 let gasilstva

Apače, 16.09.2012 ob 7:00  

V Apačah je bil v soboto prav poseben in pomemben dan za tamkajšnje prebivalce, kajti gasilstvo v Apačah je beležilo 130. obletnico obstoja. 


Apačani so bili na sobotno popoldne deležni pravega slovesa, kajti PGD Apače je beležilo 130. letnico obstoja. Organizatorji so se potrudili za čim bolj zanimiv prikaz gasilskih vozil, ki so se v koloni v upočasnjenem tempu peljala skozi središče Apač, spremljali pa so jih gasilska koračnica, ki je korakala po tempu igranja pihalnega orkestra Apače, folklorna skupina Vrisk in še mnogi drugi. Glede na to, da gradnja novega gasilskega doma Apače še poteka, je proslava oz. uradni del potekal na dvorišču sedaj že tako rečeno ˝starega gasilskega doma PGD Apače˝.

Med slovesnim dogajanjem, na katerem so na svoj govorniški račun prišli mnogi visoki člani gasilskih društev iz večih krajev, je besedo dobil tudi apaški župnik Janez Ferencek, ki je blagoslovil nov kip ˝Florijana˝, ki bo ščitil novozgrajeni gasilski dom. Tako imenovan kip ˝Florijan˝ bo do konca gradnje, počakal na posebnem mestu, ki so mu ga določili člani gasilskega društva Apače. Za večerno veselo vzdušje pa so poskrbeli fantje iz ansabla skupine VZPON.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.