https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Klub prekmurskih študentov vabi k darovanju krvi

18.09.2012 ob 12:40  

Klub prekmurskih študentov tudi v letošnjem letu pripravlja krvodajalsko akcijo za vse mlade pod tradicionalnih sloganom »Tvoja kri moje srce poganja«. Krvodajalska akcija bo potekala na Oddelku za transfuzijsko medicino v Splošni bolnišnici Murska Sobota, v četrtek, 27. 9. 2012, s pričetkom ob 07:00 in bo trajala vse do 11:00.

 

»Tvoja kri moje srce poganja« je slogan prekmurske študentske in dijaške krvodajalske akcije, ki vsako leto poteka pod okriljem Kluba prekmurskih študentov. Krvodajalska akcija bo v letošnje letu potekala v četrtek, 27. 9. 2012, od 07:00 do 11:00 na Oddelku za transfuzijsko medicino v Splošni bolnišnici Murska Sobota. Poskrbljeno bo tudi za brezplačen avtobusni prevoz iz Murske Sobote.

Krvodajalska akcija bo letos potekala že devetič. S projektom želi Klub prekmurskih študentov spodbujati mlade k humanitarnim dejanjem, ki za njih same pomeni zgolj trenutek, nekomu pa lahko reši življenje. Akcije se je vsako leto udeležilo približno 50 dijakov in študentov.

Klub prekmurskih študentov tako vabi tudi vse ostale zainteresirane, da pomagajo osvestiti dijake in študente o pomembnosti darovanja krvi, in se krvodajalski akciji pridružijo v četrtek, 27. 9., ob 07:00. Vse študente in dijake, ki bodo darovali kri, bo Klub prekmurskih študentov nagradil s praktičnimi nagradami, dva izžrebanca pa bosta prejela enodnevni izlet v vrednosti 35 EUR.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.