https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

S tišinske ravnice na šalovske bregej

Tišina, 24.09.2012 ob 10:00  

V Tišina so predstavili projekt, ki ga je Občina Tišina dobila skupaj z Občino Šalovci in se imenuje "S tišinske ravnice na šalovske bregej".


Občina Tišina in Občina Šalovci sta si po geografski legi pravo nasprotje. Ena je iz širne ravnice na skrajnem jugozahodu Prekmurja ob avstrijski meji, druga pa iz gričevnatega Goričkega na skrajnem severovzhodu Prekmurja ob madžarski meji. V lanskem letu sta ugotovili, da imata kljub geografski raznolikosti veliko skupnega, lepega in zanimivega, tako da morata to deliti tudi z drugimi.

Občini sta dobile skupen projekt, ki ga sofinancira EU v okviru Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja - program Leader. Iz tega naslova bosta prejeli 85% upravičenih stroškov, preostala sredstva pa bosta financirata občini sami, vsaka polovico, s tem, da je vodilni partner v projektu Občina Tišina.

Sama vrednost projekta znaša slabih 45.000,00 EUR. V okviru tega projekta želijo povezati prebivalce iz obeh občin in bolje spoznati naravna in kulturna bogastva, ljudi, dediščino, običaje, značilnosti in uspehe. Namen projekta je prispevati k trajnemu varovanju naravne in kulturne dediščine, vzpostavitev turistične mreže s ciljem turistične promocije občine in pokrajine nasploh ter izdaja promocijskega materiala.

V okviru projekta so izdelali promocijski material za obe občini in s tem pomembno prispevali k razvoju turizma in opozorili nase. Izdelani sta bili turistična karta za posamezno za obe občini in skupna turistična karta, razglednice, brošure s predstavitvijo vse pomembnejše kulturno, zgodovinske in naravne dediščine, ponudbe raznih aktivnosti ter ostale turistične ponudbe.

Promocijski material bo posredovan v vse večje turistične informacijske centre in pomembne turistične objekte v Pomurju in tudi čez mejo. Sam projekt pa je bil mnogo več kot samo izdelava promocijskega materiala, z njim so hkrati ustvarjali nove turistične produkte. Na območju Tišine so začrtali pet novih pohodniških poti, na območju Šalovec pa so trem že pohojenim potem dodali eno novo. Na tišinskem območju so določili dve novi kolesarski poti, na območju Šalovec pa so reformirali novo kolesarsko pot. Oblikovali so pa tudi skupno kolesarsko pot med obema občinama z naslovom "S tišinske ravnice na šalovske bregej".

Na prireditvi je bilo poskrbljeno tudi za pravo prekmursko "bujto repo", ki jo je vsak obiskovalec slastno poskusil.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.09.2012 ob 12:01 gost gost

      Kaj je župan povabil zraven tudi svojega prijatelja zadolženega za spletno stran? Ljudem je treba dati dobro jesti, da pozabijo na kriminalna dejanja. Uboga raja, ki se zadovolji s koščkom krvavice. Drobtinice za rajo in pogače za vladajoče.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.