https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Kako uskladiti šolo in delo?

25.9.2012  

Študirate, pa ste dobili sijajno ponudbo za delo, katerega ne morete zavrniti? Že dolgo časa delate, vendar želite izboljšati svojo izobrazbo? Mnogi bodo rekli, da je nemogoče uskladiti šolo in delo, vendar, če si to res želite in ste pripravljeni na nekaj žrtvovanja vam ne bo potrebno izbirati. Tukaj je nekaj stvari, katere je dobro vedeti.

 

Podpora družine

 Poleg vaše močne volje in želje, da začnete in končate šolanje, sta podpora družine in prijateljev ena od ključnih elementov, ki lahko odločata o vašem uspehu oz. neuspehu. Preden začnete s šolanjem ali iskanjem zaposlitve se pogovorite s svojo družino, saj boste potrebovali njihovo razumevanje in podporo. Tudi oni bodo marsikaj žrtvovali. Družinski člani vam lahko v veliki meri pomagajo pri organizaciji  vašega časa in vam olajšajo veliko stvari.

 

Razumevanje delodajalca

Če vam dodatno izobraževanje oz. usposabljanje plačuje delodajalec, potem je razumljivo, da je tudi on pripravljen na nekatere kompromise, ko se gre za vašo izobraževanje, kot so manjši obseg dela, odsotnost od dela zaradi predavanj ali izpitov in podobno. Če se pa za izobraževanje odločite samoiniciativno je priporočljivo, da se o tem pogovorite s svojim delodajalcem. Povejte mu kakšne so vaše želje in nameni ter poskušajte dobiti razumevanje in podporo z njegove strani.

 

Izkoristite časovne luknje

Velikokrat se vam bo zdelo, kot da delate cele dneve, ampak, če malo razmislite, boste videli, da obstajajo trenutki, ki jih lahko izkoristite za branje knjig, pisanje člankov, raziskovanje, učenje,… Na primer, če greste v službo z javnim prevozom lahko ta čas izkoristite za branje ali učenje. Na ta način boste pametno izkoristili še nekaj dodatnih minut več na dan.

Foto: sxc.hu

Načrtujte čas učenja

Če boljše funkcionirate zjutraj si planirajte učenje dvakrat tedensko pred službo ali ob koncu tedna, ko preostali del družine spi ali se ukvarja z drugimi aktivnostmi. Enako velja za večer ali kateri drugi del dneva. Ostale dneve, ko si ne morete izbirati časa za učenje izkoristite za ponavljanje naučenega ali druge preprostejše naloge. Z nekaterimi prilagoditvami in treningom bo rasla koncentacija in boste določene naloge opravljali lažje in hitreje kot ste jih na začetku. Ključno je najti recept po katerem boste najboljše funkcionirali.

 

Učite se sami ali v skupini

Ustvarite si svoj prostor za učenje, ali je to le kot v sobi ali soba v hiši, ki ste jo preuredili v delovno sobo. Če vam je lažje se po službi odpravite v knjižnico in se učite v čitalnici. Najpomembnjše je, da ustvarite okolje, ki bo spodbudno za delo in učenje in v katerem se lahko tudi sprostite in spočijete. Nakaterim ljudem ustreza skupinsko učenje, ki je lahko zelo spodbudno, če so skupine dobro formirane. Veliko gradiva se je mogoče naučiti v kratkem času, zaradi inetrakcije, razgovorov, ponavljanja, skupnih reševanj problemov in nalog.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.09.2012 ob 22:39 gost gost

      Sijajna ponudba za delo je danes znanstvena fantastika.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.