https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Ljutomeru praznovali evropski dan jezikov

Ljutomer, 26.09.2012 ob 18:00  

Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so z ljutomerskimi osnovnošolci obeležili evropski dan jezikov.


26. september sta Evropska komisija in Svet Evrope leta 2001 razglasili za evropski dan jezikov. Evropa je s 23 uradnimi jeziki ter več kot 60 regionalnimi in manjšimi jeziki prava zakladnica jezikov.

Tudi dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so današnji dan posvetili evropskim jezikom doma in v tujini. V ta namen so na Glavnem trgu v Ljutomeru učencem Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer priredili delavnice v štirih jezikih – angleščini, nemščini, francoščini in španščini. Delavnice so ob pomoči profesorjev vodili dijaki, pomagali pa sta jim tudi naravni govorki iz Nemčije in Anglije. Osnovnošolci so tekmovali, plesali, peli, reševali kvize, se pogovarjali z naravnima govorkama, predvsem pa so se naučili številnih novih izrazov v štirih tujih jezikih, ki se jih dijaki na gimnaziji tudi učijo.

Dijaki 1. b pa so ta dan preživeli v avstrijski Lipnici. V centru mesta so sodelovali v spektaklu »Graditi mostove, kljub raznolikosti«, ki je športno in kulturno srečanje mladih iz Avstrije in Slovenije. Tudi tam so ljutomerski dijaki promovirali slovenski jezik.

Avtorici: Pia Zemljič in Mateja Marinič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.