https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Rogašovci ena redkih nezadolženih občin v Sloveniji

Rogašovci, 01.10.2012 ob 7:30  

Na 15. seji Občinskega sveta Občine Rogašovci so svetniki sprejeli odlok o ustanovitvi javnega podjetja Vodovod, sistem B d.o.o. ter investicijski projekt “Izgradnja kanalizacije-2. faza”.

Občinski svetniki so se seznanili s pravili za izvolitev elektorjev in doličitev kandidata za člana Državnega sveta. Volitve za elektorja in kandidata za člana Državnega sveta bodo potekale na naslednji seji, so se pa občinskim svetnikom predstavili trije kandidati za člana Državnega sveta; župan občine Dobrovnik Marjan Kardinar, sekretar v državnem svetu Marjan Maučec in Alojz Glavač, župan občine Moravske Toplice.

Nadzorni odbor Občine Rogašovci je predstavil končno poročilo za leto 2011. Nadzorni odbor je ugotovil skladnost proračuna Občine Rogašovci za leto 2011 z veljavno zakonodajo. Odhodki v letu 2011 so bili načrtovani v skladu z razpoložljivimi prihodki, tako, da je proračun uravnotežen. Nadzorni odbor je ugotovil, da se proračun izvaja in prikazuje zelo nazorno in v skladu z vsemi predpisi. Občina Rogašovci je ena redkih občin v Sloveniji, ki ni zadolžena. Tudi poročilo o izvrševanju proračuna Občine Rogašovci v prvem polletju 2012 kaže, da je finančno poslovanje bilo stabilno in da se občina ni zadolževala.

Svetniki so na drugi obravnavi soglasno potrdili odlok o ustanovitvi javnega podjetja Vodovod, sistem B d.o.o., katerega ustanavlja dvanajst pomurskih občin in bo njegova glavna dejavnost zbiranje, prečiščevanje in distribucija vode.

Obravnavali so tudi investicijski projekt “Izgradnja kanalizacije-2.faza” s katerim bodo kandidirali na Evropski sklad za regionalni razvoj, kateri bi naj prispeval 597,847 evrov. V projektu bi se naj uredile tri čistilne naprave v vaseh Pertoča, Serdica in Sveti Jurij ter tudi nekaj malih čistilnih naprav.

Občinski svetniki se se soglasno odločili, da cena vrtca ostaja enaka, saj so že sedaj najcenejši daleč naokrog.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.10.2012 ob 21:17 gost gost

      Da je potrebno ukiniti Državni svet je dejstvo, ker je sam sebi namen oziroma dela samo škodo in prav nobene koristi. Biti zadolžen ali ne. Ni bistvo to, če je kdo zadolžen. Ponavadi se želi zadolžene pokazati v negativni luči. Kreditiranje je sestavni del življenja in razvoja ter napredka ne bi bilo brez kreditov. Po drugi strani pa tudi bank in njihovih velikih dobičkov ne bi bilo brez kreditov. Tako, da kredit sam po sebi ni noben problem. Bistveno bolj je važno, kaj naredimo s posojenim denarjem. Kam in kako smo zadevo naložili oziroma v kaj smo investirali. Če je naložba dobra se kredit splača. Nasprotno pa je problem, ko nekdo najame denar in naredi slabo naložbo in gre denar v nič. Na žalost se večkrat dogaja, da so se ljudje in firme prezadolžijo in investirajo v slabe naložbe.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.