https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Moravske Toplice: Kodila kritizira župana Glavača, slednji pomirja strasti

Moravske Toplice, 01.10.2012 ob 8:23  

Svetniki Občine Moravske Toplice so se sestali na seji. Največ polemik je sprožila debata o služnosti poti v Selu, ki neti spor med sosedoma.


V II. obravnavi so svetniki sicer med drugim sprejeli Odlok o ustanovitvi javnega podjetja Vodovod sistema B, potrdili predinvesticijsko zasnovo za oskrbo s pitno vodo Pomurja  ter sprejeli sklep o sofinanciranju delovnih mest na DOŠ Prosenjakovci.

Zobozdravnik v Martjancih – postopek je v teku

Kot je pojasnila občinska direktorica Martina Vink Kranjec, je postopek za pridobitev koncesije za zobozdravnika v Martjancih v teku. Dobili so pozitivno mnenje Zdravniške zbornice Slovenije, trenutno pa čakajo na mnenje Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Če bo tudi slednji dal pozitiven odgovor, mora koncesijsko dejavnost nato potrditi še ministrstvo.

Gabor: Čimprej je potrebno sanirati divje odlagališče pri OŠ Bogojina

Ignac Gabor je izpostavil problematiko divjega odlagališča pri Osnovni šoli Bogojina. Na župana Antona Glavača je apeliral, naj se pogovori z vodstvom šole, da se odlagališče čimprej sanira. Glavač je dejal, da se bodo z vodstom šole posvetovali in poskušali čimprej rešiti ta problem, pri tem pa se pojavlja vprašanje financiranja sanacije. Glavač je dejal, da bodo skušali najti skupni dogovor o financiranju, čeprav šola ima sredstva namenjena tudi za urejanje okolja.

Tibor Vöroš ml. je opozoril na nevaren odsek ceste proti Ivanjkovcem in apeliral na pristojne, da jo pred zimskimi razmerami skušajo urediti, saj je precej luknjasta. Vöröš je prav tako predlagal, da se ob izvozu iz avtoceste uredi tabla z napisom Moravske Toplice, ki bi po njegovem mnenju mnogim turistom olajšala iskanje poti.

Andrej Baligač je med drugim izpostavil problematiko glede kosovnih odpadkov in kartonske embalaže, ki jo odnaša ob nekaterih zbiralnikih.

Kodila: Domačini so naskrali zaradi ukinitve avtobusnega postajališča

Štefan Kodila je v svojem svetniškem mnenju izrazil zaskrbljenost glede ukinitve avtobusnega postajališča v Selu, ki so ga ukinili zaradi težav z mostom. Kodila meni, da neupravičeno, saj se preko »problematičnega« mostu kdaj pa kdaj zapeljejo tudi tovornjaki, ki so veliko težji od avtobusa. »Nekateri občani so zaradi ukinitve tega postajališča nasrkali«, meni Kodila. Milan Šadl iz občinske uprave mu je dejal, da bodo še enkrat opozorili pristojne na državni ravni na omenjeno problematiko, a Kodila meni, da so to že počeli, a brez učinka.

Služnostna pot v Selu – predmet trenj med sosedi ter Glavačem in Kodilo

Največ polemike na tokratni seji je povzročila razprava glede problematike služnostne poti v Selu do domačij Grabar in Škalič. Omenjena pot namreč neti spor med omenjenima sosedoma, ki se ne moreta sporazumeti glede uporabe le-te. Kot je dejal Štefan Kodila, občina pri tem ni naredila dovolj in si zasluži kritiko. Župan Glavač mu je odvrnil, da bodo problem rešili še letos in da je za to potreben določen čas. »Prizadevamo si, da bi to problematiko uredili tako, da ne bi netili spora med sosedi,« je med drugim dejal Glavač.

Kodila ni bil zadovoljen z odgovom in je Glavaču dejal, da po nepotrebnem potencira problem med sosedi in dezinformira javnost. Glavač mu je odgovoril, da nihče ne potencira problema in da je za reševanje omenjene problematike potrebno vložiti precej truda in dela.

V debato se je nato vključil tudi Tibor Vöröš st., ki je sarkastično pripomnil, da sta pust in 1. april mimo in da sedanji župan pač ne more biti kriv za to problematiko. Odgovornost je preložil predvsem na bivšega župana Franca Cipota in Milana Šadla iz občinske uprave.

Glavač bo kandidat za državnega svetnika

Sejo so svetniki zaključili z glasovanjem o kandidatih za člana Državnega sveta in dveh elektorjih. Za kandidata za člana Državnega sveta je bil s 14 glasovi za izglasovan župan Alojz Glavač, medtem ko so med štirimi kandidati (Alojz Glavač,  Geza Džuban, Štefan Kodila Martin Horvat) za elektorja za Državni svet svetniki Občine Moravske Toplice izvolili Gezo Džubana, ki je prejel 14 glasov, in Štefana Kodilo, ki je prejel devet glasov. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.10.2012 ob 12:42 jesen gost

      nekoč so taki združbi rekli = ZGRABLENCI= definitivno to je po odhodu župana g. Franc Cipota eno nehomogeno društvo , ki upravlja poslanstvo , po izbiri občanov , vendar že same volitve so bile prirejene in temu primerno to sedaj tudi funkcionira . Stranka SDS pa ima trenutno najslabši kader v pomurski kakor tudi v Moravski občini, vsi so nastavljeni in s POMOČJO velikega lobiranja tudi na položajih . Prišel bo čas , ko bomo tudi tem petelinom dokazali , da niso vredni funkcij , ki jih upravljajo. Še danes odmevajo sladke besede v predvolilnem času , čeprav so že takrat imeli načrte , ki se sedaj realizirajo , vemo - komu , kaj in takrat je že bila tudi FIGA DEBELA v hlačnem žepu na debelo stisnjena. Funkcionarji , vprašajte se kaj sem naredil ali samo kolko sem dobil . Že velik del občinskega prebivalstva vas opravičeno kritizira in je nezadovoljno , le vaši lingvisti še delujejo po pokrajini in nekako vzdržujejo splošen mir , vendar tudi ti izgubljajo kredibilnost med vaščani . Za konec pa mi ostane le , razočarali ste in čim prej poberite šila in kopita in dajte mesto osebam , čiste preteklosti in s novimi in brihtnejšimi pogledi na bodočnost , Vaš čas se je izpel ...

      26 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.10.2012 ob 13:04 goba z goričkoga gost

      e, jesen , dobro si napijsau , povedti ti jin , kajin ide . škoda ka te ne poznan . špricer maš v dobro n.

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.10.2012 ob 14:04 kak gost

      Te do pa županske volitve ? Ešče en nam odide v Lublano.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.10.2012 ob 19:21 za jurišnike gost

      kak- znaš kak radi bi volili novoga župana, kajti ta ,ki ga zdaj imamo si ne zasluži naziv " Župan Občine M. Toplice". Svetnikom pa eno pojasnilo: prejšnji župan je bil župan v pravem smislo. Vse to dokazujejo dejanja, ki so ostala za njim in Občinskim svetom takratnega sklica. Na koncu pa vsak a Občina si zasluži "vlado" , kot si jo zasluži-saj so si jo sami izvolili . ŽAL zelo slabo.

      17 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.10.2012 ob 21:25 gost gost

      Državni svet je nepotreben in ga je potrebno ukiniti, ker dela samo škodo. V kolikor je elektor Geza Džuban je jasno, da bo dal svoj glas Marjanu Kardinarju. To so ovce palčka iz Murgelj.

      21 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.10.2012 ob 21:51 eden pač gost

      Što??? Štefan Kodila de nikaj gučal.... Što je tou??? Sicer pa ime in priimek povejta vse...;);););)

      8 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.10.2012 ob 21:56 cartago gost

      Prvoga , ki je komentiral , tega bi nekako prepoznal po definiciji s sestankov in občani tega človeka prepričajte , da naj kandidira in lepa občina , ki vse posedujete , vam bo spet zaživela . Sedanjega župana pa ste si sami izbrali , kolikor pa mi je znano , pa kot slišim , da ni kos tej nalogi , pripomnil pa bi, da tudi prejšnij nalogi ni bil ravno vešč, spodrsljaj je na vših plečiin vi ga boste morali sami rešiti. V želji da uspete , vam želim vse dobro !

      24 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.10.2012 ob 13:33 njok gost

      pero, ne seri!!!

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.10.2012 ob 13:47 župan 2014 gost

      Če nej prle (letos decembra ji poteče mandat), de ga. Županja Fink odletela jeseni 2014, ko pride novi župan. Skupaj z g. Nadžupanon Šadlinom.

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      02.10.2012 ob 13:54 moravska čreta gost

      Finkojca - bravo , ka ste jo naprej prnesli , pa tou je osa te občine , spakivati jo , pa če nej nači s pipsom , odi kak reca , štero je Nabrigoj zvračo , gda te vse znali , te še vstopa nade mejla v občinsko stavbo , gas pa duge posvejte , pa vozi

      27 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      02.10.2012 ob 17:22 internacional gost

      gospodje , gospa je Vink

      2 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      02.10.2012 ob 18:57 cipiiii gost

      ?

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      02.10.2012 ob 20:05 newholland gost

      tou pa je mlatenje prazne slame : Kot je pojasnila občinska direktorica Martina Vink Kranjec, je postopek za pridobitev koncesije za zobozdravnika v Martjancih v teku. Dobili so pozitivno mnenje Zdravniške zbornice Slovenije, trenutno pa čakajo na mnenje Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Če bo tudi slednji dal pozitiven odgovor, mora koncesijsko dejavnost nato potrditi še ministrstvo.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      02.10.2012 ob 22:15 Boris gost

      Da razjasnimo nekatere pojme iz te debate: V državnem svetu (okoli katerega je toliko govora) ima Prekmurje enega predstavnika lokalnih interesov. Uradne kandidature še niso bile vložene, je pa znano, da se bodo za ta sedež v Državnem svetu najverjetneje potegovali trije kandidati (v oklepaju bom zapisal strankarsko pripadnost): župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač (SDS), dobrovniški župan Marjan Kardinar (LDS) in Marjan Maučec (SLS). Po letošnjih predsedniških volitvah bodo tudi volitve v DS. Iz Moravskih toplic sta za elektorja (elektorji na tajnem glasovanju izbirajo med kandidati) izbrana Geza Džuban in Štefan Kodila. Čeprav je prvi izvoljeni elektor podžupan, drugi izvoljeni elektor pa občinski svetnik, to še nujno ne pomeni, da bosta izmed kandidatov podprla prav župana občine Moravske Toplice. Bi pa to pri takem izboru kandidatov bilo najbolj pametno! Kdor ne pozna razmer na vodilnih stolčkih Prekmurskih občin, lahko blati ime sedanjega župana g. Alojza Glavača. Le-ta je namreč eden izmed boljših vodstvenikov Prekmurja. Lahko bi nam bilo v čast, če bi dobili takega človeka v DS! To je samo moje mnenje (ni nujno, da se z njim strinjate).

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      03.10.2012 ob 9:19 čemerasti gost

      velka mafija je v toj občini no v cejloj državi !!!!

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      03.10.2012 ob 9:22 rodna gruda gost

      Spoštovani g. Boris enostavno škoda besed. po vsej verjetnosti končanje Harwarda in še enkrat preberite kaj ste napisali.Vaše pojasnjevanje je zgražanja vredno in v reducirani razlagi bi lahko tudi povedali , da enostavno je vse zrežirano in volilci ponižani. Pa lep dan Vam želim

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      03.10.2012 ob 9:59 cipiiii gost

      Spoštovani! Zdaj pa vidim, da je z enimi nekaj narobe. G. Glavač popravlja vse grehe prijšnjega župana. V takih časih je teško delat, saj se bo začel delat vrtec v Moravskih T.. Župan Glavač je bila prava izbira za občane, če bi bil Kodila, bi zdaj bila občina v sesulu.. Lepo se imejte in mislite pozitivno!!!

      7 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      03.10.2012 ob 11:16 pere-naro gost

      zdaj pa te naj Cijpota ide na sodišče , ka je vse spokradno pa zapravo----- cipiiii , po vsej verjetnosti si SDS in kcoj mlejčen , z znanjem in jezikom ulice deluvleš , v enon stavki si trij lidij vkup stisno , opredeli se in boj konkreten.Pa ges neman nikaj proti Cipoti,Glavači ,Kodili , pa če tij poseduješ informacije o gradnji vrtca , pa ge posedujem informacije težkega in hkrati strateškega položaja občine in ulično politiko tij samo prmlejvaj.Pa v bodoče se dobijvajte na drujgoj lokaciji , ka ste že preveč vpadljivi in čenče , čeprav nepotrjene se že preci časa širijo.Žvečilna guma se sama ne oluple , pa še žvečiti jo moreš

      15 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      03.10.2012 ob 12:05 cipiiii gost

      Ja pa mogli bi ga zaprejte, lejko se zahvali Glavače, ka je takšne. nej san pa v SDS, glede informacij so pa mediji katere trbej poslušate. Kakšna ulična politika, što še dobiva??

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      04.10.2012 ob 20:02 selo gost

      ges bi pa pravo tak v vsej vesaj bi precedniki mogle zbrate podpise što je za ali proto da se škalič dele pameten pejneze so pa itak naše občinski od nas vseh nej ka mo zdaj pejneze zapravlale zatau ka jsi je škalič zmislo ka je cesta njegva itak pa sakšeme vse domau prijde

      21 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      18.10.2012 ob 15:58 nej važno gost

      DAJTE ENAOK ŽE ZBRIŠTE TAO BLESAVO KOMENTEJRANJE OD ŠE BOLE BLESAVEH MORAVSKEH OBČENAROV KA SAMO DREK MEJŠAJO

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.