https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Tišinski župan bo svetnikom moral pojasniti nakazilo za spletno stran

Tišina, 02.10.2012 ob 8:30  

V Občini Tišina so na občinski seji po štiriurnem razpravljanju o ustanovitvi javnega podjetja Vodovod sistema B d.o.o. predlog le sprejeli.

Pri predlogu o ustanovitvi javnega podjetja Vodovod B d.o.o. so svetniki predlagali, da se predlog spremeni, saj nimajo enega dokazila, zakaj morajo predlog sprejeti na hitro do 30.9.2012. Sicer so svetniki predlagali eno strateško zadevo za občino Tišino, da bi bil sedež podjetja v občini Tišina. Predlog je bil utemeljen in je bil tudi župan prisoten na pogajanjih v Ljubljani, kjer so dobili zagotovilo, da dobijo v lastništvo objekt, ki bi bil primeren za to dejavnost.

Nenazadnje je vprašljivih novih 20 delovnih mest in bi se župan moral potruditi z vsemi močmi, da bi bil projekt v občini Tišina, je mnenja svetnik Dušan Novak. Svetnika Novak in Boštjan Šafarič sta mnenja, da bi za hitro sprejetje imenovanega predloga potrebovali več informacij, več dodatnega gradiva in zakaj so stroški še neobstoječega podjetja zrasla iz 16.000 eur na 250.000 eur.

Zato sta vložila kar devet amandmajev za spremembo omenjenega predloga. Sicer sprejet ni bil noben amandma, je pa eden izmed amandmajev povzemal spremembo plače in izobrazbe bodočega direktorja še neobstoječega podjetja Vodovod sistema B d.o.o., saj sta oba mnenja, da tisti, ki bo postal direktor omenjega podjetja, naj ima primerno izobrazbo in da njegova plača ne sme presegati plače županov ustanoviteljic omenjenega podjetja. Občinski svetnik Šafarič je povedal, da s temi amandmaji želijo zavarovati občino. Po kljub štiriurnemu razrpravljanju je bil predlog o ustanovitvi javnega podjetja Vodovod sistema B d.o.o. sprejet brez sprememb.

Na vprašanja svetnikov o spletni strani župan molči

Svetnike je zanimala realizacija proračuna na postavki spletna stran in oglaševanje. Glede na to, da je občina izvajalcu že dvakrat nakazala denar in je po pogodbi za izvršitev poteklo že več kot sto dni, spletna stran še vedno ni delujoča. Od roka za realizacijo prve pogodbe je preteklo 393 dni, denar je bil nakazan, rezultatov pa ni. Zato so svetniki županu podali predlog, da do druge seje pripravi vso potrebno dokumentacijo o realizaciji proračuna na postavki spletna stran in oglaševanje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2012 ob 10:53 - - - - - gost

      Žal večini svetnikom, ki so glasovali proti amandmajem, neje jasno, zakaj sedijo tam. In te se ščejo ite, z županon na čeli, nekši razvoj.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.10.2012 ob 11:30 Jojo gost

      Obstaja blog, kjer skuša Šafarič pojasniti dogajanje na seji: http://listaobcanov.blogspot.com/

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.10.2012 ob 11:39 ROBIN HUD - zelo hud gost

      No ja, ništerni so že tak debeli ka sedeti ne morejo, mi nekateri pa nemamo deci za malico v šoli. Vsi ka so glasovali, da ne bo delovnih mest na Tišini naj odstopijo - banda. Ge pa so zdaj tisti velki guči pred volitvami, ka mo se tak hitro razvijali! Kda bom šou nalsednjič na zavod bom pokazo ta članek, ka me nedo jebali zakoj si službe ne najdem.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.10.2012 ob 12:06 bedast predlog gost

      Ne vem za ostale, ampak ta predlog, da naj ima direktor Vodovoda nižjo plačo kot župani ustanoviteljic je pa milo rečeno bedast. Kot prvo imaš določene občine, ki nimajo profesionalnih županov in nimajo plače ampak samo dodatke. Drugič pa sami vidijo, da se pri vodovodu zapleta zato verjetno rabijo sposobnega managerja, da ta projekt pelje naprej. In ni isto voditi eno podjetje z 20 zaposlenimi kot eno občino s štirimi zaposlenimi kot jih ima recimo občina Hodoš. S tem se naredi negativna selekcija, sposobni se sploh ne bodo prijavili na razpis za direktorja. Se vidi, da Šafarič nima pojma ekonomije. Saj to se tudi vidi na njegovih "poslovnih rezultatih".

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.10.2012 ob 12:14 ROBIN HUD - zelo hud gost

      Hallo, ti si sigurno z Lentija, pogledni si sejo, pa te komentejraj! Nej si tij slučajno novi direktor!!??

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.10.2012 ob 12:19 Tišinska Lujzika gost

      Ge pa pogrešam tak odločno ex-podžupanjo, ge je zdaj vse tisto znanje pa izkušnje za razvoj občine Tišina. Ka naj kamenje gejmo, vij pa delovna mesta direktno v soboto! odstopite!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.10.2012 ob 12:46 še bolj bedast predlog gost

      @bedast predlog: Smo pač naivni, mar ne? Sposobni tega delovnega mesta sploh dobili ne bodo, razen, če so "preverjeni" kader. Me pa prav zanima, koliko ljudi se bo prijavilo za direktorja te firme in še bolj - koga bodo izbrali. Skoraj bi upal staviti, da "izbranec" ne bo imel univerzitetne izobrazbe.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.10.2012 ob 12:55 pištek gost

      Nede mel univerzitetne izobrazbe, verjetno samo plačo ka te glava boli! Tou de sigurno politično kadrovanje...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.10.2012 ob 13:04 lolek gost

      kelko vidin v ton sveti delajo za občino samo nekateri, ostali pa so v penziji pa jih boli k.. za nas srmake! katastrofalno eni sploj cejli večer nika ne gučijo, kak pa de te to nekšna plodna debata. Ge bi na občini dal plačo po učikovitosti, samo te bi na tišini eni bili dužni ka sploj delat hodijo. Še doro ka san v penziji!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      02.10.2012 ob 13:06 Ghost gost

      @Bedasti predlog Ka misliš, s kerih penez de pa mel direktor plačo? Iz položnice, ki jo bomo mogli vsi plačati. Večjo, de mel plačo, večja de naša položnica. Več de jih zaposlenih, višji do stroški. Malo si probaj zračunati, kelko m3 vode de potrebno za njegovo plačo. Če je njegova plača 6000€ bruto, pri sedanji ceni vode 0,4€, pomeni to 15.000m3 vode/mesec za plačo direktora. V letu dni to pomeni "samo" cca 180.000 m3. Za orientacijo bi naj občina Tišina letno načrpala cca 200.000 m3. Je to tvoja "ekonomija"?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      02.10.2012 ob 13:29 pištek gost

      tisti ka so zagovarjali veliko plačo direktorja so pokazali svojo politično "higieno" in ideološko strankarsko usmerjenost, ter kompleks pomajnkanja lastne pameti! Volili so vas siromaki, dajte že enkrat delati za siromake!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      02.10.2012 ob 14:15 brzi gost

      romski svetnik je najbokši,on je celi čas miren zato ka čaka kak de se končalo ka de lejko gučo ka brez njega nebi nika bilo in de se okoli hvalo kak je on se rejšo, nema pa pojma ka se na seji dogaja ...žalostno zeelo žalostno

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      02.10.2012 ob 14:28 slamnati gost

      Ka ščejte, vej pa je župan že v medijih pravo ka je nej nikaj kriv. kitajci so iznašli, da če plastiko na njivo posadiš, te plastične okna zrastejo na njivi. Baje ka se na Tišini tudi takšne študije pripravljajo v okviri inštituta pepek - pišta - napredek je samo vprašanje časa!!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      02.10.2012 ob 14:49 Ghost gost

      Romski se itak "more" z vsen strinjati. Pri svojih sovaščanih, ki so na socialnem dnu, pa bo verjetno naleto na burne aplavze, ko se bodo računi za komunalne storitve palik povečali.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      02.10.2012 ob 15:01 kmet gost

      Malo je noro v ton našon občinskon sveti. Samo dva ali pa trije gledajo ka bi nam šlo boukše, pa ka bi prišlo do nekšoga napredka. Rejsan za pitati se ka je!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      02.10.2012 ob 15:27 Boštjan Š. gost

      Z Novakom sva na tej seji podala 9 (kot izgleda) slabih amandmajev. Nasprotno, nihče ni predlagal niti enega dobrega amandmaja, kaj šele slabega. Pravzaprav so bili na tej seji še tako dobri predlogi obsojeni na propad. Župan je vse amandmaje zavrnil brez enega samega argumentiranega stavka, ker je to njegova pravica. Res je, nimam doktorata iz ekonomije. Imam pa svoje mnenje, za katerim stojim. Dvomim, da v današnji situaciji ne obstaja dovolj potencialnega kadra, ki bi to lahko vodil za najmanjšo plačo od vseh županov. In vendar bo med vsemi kandidati izbran najbolj ustrezen. Vprašanje je le to, kaj je definicija ustreznosti.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      02.10.2012 ob 18:33 Bedast predlog gost

      Moj stavek se je začel, "ne vem za ostale" in potem sem nadaljeval "ampak ta predlog, da naj ima direktor Vodovoda nižjo plačo kot župani ustanoviteljic je pa milo rečeno bedast." Seveda mora imeti dandanes direktor najmanj univerzitetno izobrazbo in to se jaz strinjam. Še enkrat pa pravim, da je bedasto, da bi naj imel direktor manjšo plačo od župana neke vaške občine. Kakšna je pa stopnja izobrazbe "naših" županov? Dajte no. Mogoče sem bil malo oster do Šafariča, ker v osnovi ni pokvarjen. Samo zaletav je. Vmes določene stvari govori kar na pamet. Župan Tišine vsaj malo premisli, ko kaj pove. In Šafarič se ne zaveda, da odlok v tej obliki mora iti skozi proceduro vseh občin, ne samo tišinske. In če se na eni občini ustavi procedura, gre odlok znova skozi celotno proceduro PRI VSEH OBČINAH. In kdaj potem dobimo vodovod? Malo pomisli Šafarič!!! Malo izven občinskih meja Tišine pa Petanjec, pa tvojega ogračeka in interesov. Zadosta so se razni politikanti kregali okrog vodovoda. Folga mudrije!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      02.10.2012 ob 19:08 gost gost

      To kar si povedal Bedasti predlog o najmanj univerzitetnih izobrazbah in plačah je zraslo zadnjih 10 let v našem liberalizmu. Res je, da mora biti človek izobražen. Veliko vprašanje pa je, če je tudi sposoben in če kaj sploh ve. Prav tako je s plačami. Eni bi pač imeli plačo glede na izobrazbo. NE! Izobrazba oziroma poklic je kot pogoj, da sploh lahko zasedeš neko delovno mesto. Plača pa bi morala biti odvisna od tega, če kaj in koliko ustvariš. Zato pa, ker so pri nas te stvari pomešane imamo takšno situacijo, kot jo imamo in vsi čez to situacijo vpijemo. Vsa leta so nam stvari vodili in jih še vodijo ljudje z diplomami in celo z akademskimi nazivi. Pa vidimo kam smo prišli. Marsikdo na visokem položaju si pa še malice ne zasluži, kaj šele minimalca glede na to kaj ustvari. Dobro je pred časom povedal nekdanji minister Lahovnik. Imamo tisoče ljudi z diplomami, ampak na roke bi lahko prešteli dobre in sposobne managerje.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      02.10.2012 ob 19:23 Ghost gost

      Bedasti predlog - sploj znaš, ka de občina Tišina dobila od Pomurskoga vodovoda? Kelko je meni znano, za prvo fazo, dobimo samo primarni transportni vod za Goričko. Kda de druga faza, če sploj bou, pa samo nebo zna. Vupan, ka ti je jasno ka tou pomejni.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      02.10.2012 ob 20:39 Bedasti predlog gost

      Ghost. Kot sem že povedal, malo poglej izven svojega ogračeka. Pa ven iz Tišine itn. Problem pa je seveda, da ima že vsako selo svojo občino... Vodovod v Prekmurju rabimo in tu gledati neke svoje občinske meje je zelo, zelo OMEJENO.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      02.10.2012 ob 21:01 svetnik gost

      tisti kekci od svetnikov, ki predlagajo obrezovanje vej ob poljskih poteh (to seveda ni za sejo,) naj najprej razčistijo kaj pomeni biti sploh svetnik in če se ne najdejo v tej funkciji naj častno odstopijo v dobrobit te občine. razen teh dveh svetnikov, ki pustita očitno tudi veliko svojega privatnega prostega časa za podajanje nekih novih idej (pohvalno) in izboljšanje življenja občanov (beri preprečitve novih podražitev), od vseh ostalih svetnikov ne vidim neke dodane vrednosti. Župan pa itak ni bil do sedaj v privatnem življenju neki uspešen ekonomist, zato mu ni zaupati na tem področju. Za svetnike velja (ne glede na barvo ali kakorkoli se že delijo): Na prvem mestu so občani in njihova dobrobit. Pika. občinska uprava in župan pa je zato tam, da se trudi v ta namen. na drugem mestu so prebivalci prekmurja, kot širše okolice. na tretjem mestu državljani slovenije. Zato je edino vprašanje, ki si ga mora zastaviti svetnik pri glasovanju ali bo glasoval proti ali za: "Ali je navedeno koristno, dobro za moje sovaščane in občane ter njihovo življenje v tej sredini?" žal, najprej moraš poskrbet zase (beri: svojo občino), da bi lahko šele nato pomagal drugim.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      02.10.2012 ob 22:59 Peter Veliki gost

      Prvi možje in ženska občine Tišina. Nastopi kot, kandidatka za županjo, izstopi iz stranke SDS, postane podžupanja, spet izstopi. Ji življenjske izkušnje ne pomagajo, po moje ima neko dolžnost do volilcev, vsaj moralno. Glede na njen veliki začetek, bi pričakoval, da se obrne na vas volilce, ki ste jo volili, ji zaupali in vam razloži kaj je do sedaj naredila, glede na obljube. ki jih je dajala? Desna roka bivšega župana, premalo znanja, dokazuje iz seje v sejo. Upam, da razen Cero Puconci obvlada še kaj drugo ? Svetnik, ki je prišel v našo občino in že kandidiral za predsednika lovske družine- lovci so brihtni in so mu dali dvojko- bar enkrat bi lahko prebral gradivo za sejo, za božjo voljo ! Potem je tu ostala skupina dvigovalcev rok, volili ste jih, da bodo tiho in ostali so dvigovalci rok. Glede župana, saj ga ne razumem, ker pol besed poje. Brati, bi se pri teh letih lahko naučil. Da pa po dveh letih županovanja, dela pizdarije ,Sram naj te bo, Bog vse vidi. Vidim, da se v vaši občini, dva mlada moža postavljata nove standarde v občinskem svetu, vsi ostali svetniki si vzemite vzgled po, z veliko črko napisano NOVAKu in ŠAFARIČu. Upam, da se bosta taka dva zgodila tudi v naši občini Spremljam seje, ker so čista komedija, ko dva posameznika prepričujeta kup telebanov, ki so prišli, da pokasirajo sejnino in čim prej odidejo domov. Glej ga zlomka svetnik prvi z leve je spregovoril po 18. seji lepo prosim. Predlagal je konec seje čestitam.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      02.10.2012 ob 23:07 Mirko gost

      Pa kak kaže nej problem v Kekcaj v tun svejti. Mene se bole vide, ka je problem v Bedance... Vejpa ednok si šče preštite čalnek. Pa ka van je Kekci? Kekec neje mel rad Bedanca. Tude Mojca nej...

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      02.10.2012 ob 23:11 Mirko gost

      Pozabo san na Pehto. Je una v kakšon razmerji z Bedancon?

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      03.10.2012 ob 7:54 @debata gost

      gost - Peter Veliki!!!! tvoji trije zadnji stavki bi veljali za svetnike marsikatere občine.....eni ne razpravljajo, ker ne znajo razpravljati, drugi nimajo pojma o pojmu, eni razvijajo razprave na nivoju gostilniških debat, zato je uspeh, da se sploh kaj zmenijo. Tudi lokalna politika ni za vsakega!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      03.10.2012 ob 9:47 Peter Veliki gost

      Gost- debata Mišljenje sem ustvaril, na podlagi gledanja sej. Moj zaključek tega je, Tišina ima alternativo v teh dveh možeh in verjamem, da še premore več mladih perspektivnih mož in žena z voljo do dela, ustvarjanja. Ne, pa prenašanja državne politike strank na lokalni nivo. Ker, so trenutni ostali svetniki , po mojem mišljenju, na napačnem mestu, ob napačnem času. Če se ne motim, so že čez dve leti volitve in občani bodo imeli možnost izbire ! Če, izberejo spet slabo alternativo- dvigovalce rok, potem se nimajo več za kaj jokati. !

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      03.10.2012 ob 12:53 svetnik OS Tišina gost

      Spoštovani razpravljalci, dovolite, da vam malo pojasnim, ker sploh ne veste kaj je v bistvu namen tega članka. Tu se ne gre za sam vodovod, saj je bila predinvesticijska zasnova že potrjena, kakor tudi aneks k pogodbi vsled česar se projekt lahko odvija naprej. Občina Tišina je imela možnost, da dobi sedež podjetja, ker ostale občine temu niso nasprotovale. Volja Župana pa je bila takšna kot je na žalost bila. Pravočasnost vseh aktivnosti za pridobitev tega podjetja bi pomenila 99% verjetnost, da se to tudi zgodi, ampak se zaradi razlogov ki jih že navajam ni. Jaz osebno nimam interesa v tem podjetju ker imam službo in lahko nahranim svojo družino. Smilijo se mi naše družine, katere se nimajo s česa preživljati, njihovi otroci so v šoli lačni in bosi - na žalost je to današnja realnost. Tisit, ki piše, da se s tem zavira pomurski vodovo si naj preštudira celotno kronologijo projekta, pa bo spremenil svoje mnenje, za predstavo naj pogleda vzoperdni projekt sistema C. V prvi vrsti moramo najprej gledati na sebe in na svoje ljudi in šele nato na druge. Zakaj tako strateških zadev na OS Tišina ne spravimo skozi. Zato ker ideje pridejo od dveh ali treh posameznikov, ki imajo neko vizijo. Vsi ostali zgleda, da zadev ne preštudirajo, kako le če nekateri kuvreto z gradivom odpirajo na sami seji, kar je nepošteno do vseh ostalih, ki se potrudijo. V kolikor nimaš do seje naštudiranega gradiva je težko dvigniti roko za nekaj, o čemer se ti ne sanja, zato raje verjameš temu kar je pripravila OU in se za tem skriješ. Na koncu imamo le dve možnosti. 1 spodbujamo vizije in ideje, ter se razvijamo in izstopamo od povprečja v uspešnosti, 2 možnost pa je da vegetiramo in čakamo da minejo 4 leta v katerih zaslužimo kakih 5.000,00 EUR in upamo, da se nam sreča nasmehne še na naslednjih volitvah.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      03.10.2012 ob 13:18 gost gost

      Vodovod sistema C ima za razliko od ostalih zelo dobrega vodja, ki se spozna na zadeve in brez kakšnih botrov v ozadju, čeprav so se ga pred časom že hoteli znebiti, ker je preveč sposoben in v svojem okolju preveč štrli iz povprečja in je nekaterim trn v peti. Nesposobni bi se radi rešili sposobnega. Še dobro, da so nekateri spoznali namero in so hitro reagirali in preprečili katastrofo.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      04.10.2012 ob 21:18 rokapravice gost

      glede na naslov, "bo moral pojasniti" - ne samo svetnikom, ampak še verjetno komu drugemu. Pa brez izgovorov.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      13.10.2012 ob 19:02 stric gost

      Niti po dvajsetih letih slovenska lokalna politika še ni spoznala, da nad strankarskimi interesi obstaja še nekaj višjega, plemenitejšega in pomembnejšega: INTERES OBČANOV.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      15.10.2012 ob 20:09 oskarjadobi gost

      en prispevek o lažnivi stranki tišinskega župana in njegovega vodje: http://www.fugitivec.si/kaj-dela-prepis-zasebnega-pogovora-radovana-zerjava-na-spletni-strani-dz/

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      23.10.2012 ob 18:54 marjan -realistični gost

      Naj vam povem , da je predlog res bedasti, saj tudi večina županov ima preveliko plačo. Tak pač je v državni upravi da se pejnezi lejko talajo kak kumi paše, V privatnem sektorju pa sposobni z univ erzitetno izobrazbo ne dosegajo polovice plače enega župana , ki pa milo rečeno ne odgovarja za nič saj se vsa odgovornost skriva za občinsko upravo in občinskim svetom, za katerega pa so župani najbolj veseli , če si svetniki ne preberejo niti enega gradiva za seje pa bi si mogli in mogli bi delati za dobro občaanov , ki so jih volili, ampak se bojim , da tega v naši damokratični Sloveniji ne bo nikoli.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.