https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Gornji Radgoni podelili priznanja ob občinskem prazniku

Gornja Radgona, 02.10.2012 ob 7:00  

V Gornji Radgoni je včeraj v poznih popoldanskih urah potekala slavnostna akademija, na kateri so ob 17. občinskem prazniku podelili priznanja, pohvale in nagrade.  

Župan Občine Gornja Radgona, Anton Kampuš, je prisrčno pozdravil vse prisotne ter poudaril, da njihov občinski praznik ni z ničemer ideološko zaznamovan in ga je občina z odlokom določila za 1. oktober. Z mesecem oktobrom se namreč začne eden od najlepših mesecev, ko se prične pospravilo pridelkov ki jih daje narava - najbolj zanimiv je vsekakor pridelek vinske trte. 

V svojem nagovoru je med drugim opomnil na dva visoka jubileja, ki ju je to leto praznovala Gornja Radgona – 50 let delovanja pomurskega sejma in 160 let Radgonske penine. Pozabil ni niti gasilskih društev (PGD Gornja Radgona, Orehovci), ki v letošnjem letu obeležujejo 130 let svojega delovanja. Vsem je iskreno čestital, ter se zahvalil za požrtvovalnost in prostovoljno delo.

Na slavnostni seji sta župan Kampuš in predsednik občinske komisije za priznanja, pohvale in nagrade Zvonko Gredar, Zlati grb za leto 2012 podelila 86-letnemu Milanu Klemenčiču, in sicer za večletno aktivno delovanje na raznih vodstvenih področjih, kar se lahko označi kot življenjsko delo, saj je pustilo pečat pri pomenu in razvoju ter ugledu Občine Gornja Radgona. Srebrni grb je za pomembne dosežke v dvajsetletnem obdobju pri razvoju občine ter kot vzpodbudo za nadaljne ustvarjalno delo prejel Milan Erdela. Bronasti grb se je podelil Borisu Soviču, in sicer za velike uspehe v gospodarstvu v zadnjem obdobju in kot vzpodbudo za nadaljne ustvarjalno delo. Podeljeni sta bili tudi dve listini Občine Gornja Radgona, in sicer Vasji Rovšniku – vsestranskemu kulturniku- za dosežke in uspehe na področju kulturne dejavnosti ter negovskemu čebelarju Jožetu Krambergerju za zasluge in dosežke na področju čebelarstva.

Posebna priznanja  župana so prejeli Majda Šmid, Kristina Kavčič, PGD Gornja Radgona, PGD Orehovci, Društvo podeželskih žena Gornja Radgona ter Čebelarsko društvo Negova. Priznanje župana je prejela tudi zlata maturantka Sandra Prelec iz Zbigovec, za izkazan trud in uspešnost pri učenju.

Župan občine Gornja Radgona se je ob koncu iskreno zahvalil vsem, ki skrbijo za dobrobit občine Gornja Radgona na vseh področjih življenja. Po slovesni podelitvi priznanj so vsi prisotni uživali v nastopu Maje Pihlar - Bilbi.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2012 ob 12:34 gost gost

      Kaj nobena stvar v Radgoni ne more miniti, da se nekje ne bi pojavil ksiht Zagorca? Vaauuu kak so na zadnji sliki navalili.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.