https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Napovedujemo: Polanič, Žerjav, Tratnjek in Steinbuch na javnem posvetu Pomurec.com

03.10.2012 ob 7:11  

Razpravljali bomo izzivih, priložnostih, problemih, strukturnih reformah ter prihodnosti Pomurja in Slovenije. 


Spletni portal www.pomurec.com v četrtek, 11. oktobra ob 18.30 uri v Murski Soboti (Murska republika, restavracija Zvezda) organizira javni posvet na temo »Kakšno Pomurje in kakšno Slovenijo si želimo?«.

Naši gostje bodo:

- mag. Radovan Žerjav, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo
- mag. Peter Polanič, predsednik uprave Skupine Panvita
- Robert Tratnjek, direktor podjetja Klima center Tratnjek, Obrtniški vzor leta 2012
- Dejan Steinbuch, publicist, ustanovitelj Gibanja odgovornih

Ne čakajmo, ukrepajmo zdaj!

Na javnem posvetu Pomurec.com bomo spregovorili o aktualnih temah v slovenski državi, nujno potrebnih reformah, spremembi miselnosti slovenskega prebivalstva, odgovornosti politikov in nosilcev javnih funkcij ter priložnostih za razvoj Slovenije in Pomurja (kje smo, kako delamo, kaj obljubljamo in kaj dejansko naredimo).

Na posvetu ne bomo »ovinkarili«, ampak se želimo o težavah in priložnostih pogovarjati odkrito, pošteno in iskreno. Želimo odpreti nove ideje in poiskati konkretne rešitve. Ker jih zdaj krvavo potrebujemo in ker nam je dovolj obljub.

Udeležba na javnem posvetu je brezplačna. Vljudno vabljeni!

Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje z namenom spodbujanja demokratične izmenjave mnenj o dilemah razvoja Slovenije, o prioritetah razvojne usmeritve in potrebnih strukturnih reformah v okviru strategije Evropa 2020.

    Komentarji

    1. gost
      03.10.2012 ob 7:48 smrkci gost

      V 21.letih so nam politiki samo obljubljali da nam bo bolje nam prekmurcem v žepu so pa držali figo.Izropali so prekmurje do amena božjega in vse kaj je bilo dobrega v prekmurju so odnesli v ljubljano.Prekmurski delavec hoče delo in za to delo tudi plačilo kot se spodobi zato pa vi prekmurski politiki morata tudi udariti po mizi v prlamentu in tem žabaram povadati da narot hoče delo in kruh.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.10.2012 ob 9:14 KAR NEKDO gost

      smrkci - si pa res čuden. Kdo si pa upa udariti po mizi. Doma so močni, kako se bodo borili za Prekmurje, tam pa so tiho kot miši. Poglej samo naše poslance,nič od njih. Tudi svetniki, nič.So pač pri koritu in to jim najbolj ustreza, pa nič drugega. SAMO DA JE NJIM DOBRO.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.10.2012 ob 9:49 Gargamel gost

      Eh @smrkci, ne cmizdri, vedno so krivi drugi, samo "pošteni" in "delovni" Prekmurci ne. Največji sovražnik in zaviralec razvoja Prekmurja so pokvarjene in pohlepne vodstvene strukture v regiji, ki se krčevito oklepajo stolčkov in skrbijo za incestoidno-nepotistični kontinuum svojih položajev. La familia ;)

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.10.2012 ob 10:03 phac gost

      cestitke, odlicen izbor gostov in teme!;)

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.10.2012 ob 11:25 Čika-pajo gost

      Ej enok si moremo tudik mi Prekmurci sami sebi priznati ka nemamo nej trgovske in nej poslovne žilice.Če bi jo meli bi se začali nikak sami znajti nej pa ka samo čakamo na drobtine od bogatašove mize.Mamo največji znanstveni potencijal samo ge pa je.to znamo vsi.VLublani zakoj zato ka tam majo vse pridejo na gotovo pa jih baš briga za regijo kera jih je spravila ta ge so.Druga plat medalje pa je ka smo pohlevni do vseh delodajalcov namesto ka bi enok pravili dosta je rajši idemo v Avstrijo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.10.2012 ob 16:05 LEPI gost

      In toti bodo prinesli lepo vodene barvice pa čopiče pa da nam farbajo oči, Nekaj se morete zavedati ka taki ljudje enostavno nemorejo in neznajo kako preživeti z 300 € na mesec ker nekateri od teh niti z 3500 € NE MOREJO

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.10.2012 ob 17:16 gost gost

      TOČNO TAK LEPI ! PODPIS !!! Med vsemi je Dejan še najbolj realen. Ostali so pa prilezli na položaje, ker jim je situacija omogočala. Pa tudi rdobina in prijatelji, ki so želeli korist. Nekaj hudega niso ustvarili. Zato je tudi vprašanje, če so res strokovnjaki za rešitve, ki jih rabimo. Noben še ni bil nikjer krizni manager.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.10.2012 ob 8:03 hah gost

      To niso strokovnjaki za rešitve . Polovica niti svojega trenutnega položaja ne obvladuje.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.10.2012 ob 0:18 AVE gost

      "spremembi miselnosti slovenskega prebivalstva"- a res? ne se hecat. naj se politiki najprej držijo svoji obljub in naj nehajo lagat narodu v obraz! delaven narod do zdaj nekaj naprej vlačili, naj najprej pošteno plačajo svojim zaposlenim. Pa naj na tribuni povejo kakšna je povprečna plača v njihovi firmi. naj najprej oni spremenijo svojo miselnost, tile pokvarjeni kapitalisti in politiki . zadnja dva ne poznam, da bi komentiral, ampak šofer in strokovnjak za propadle naložbe (s tujim denarjem) nista prava izbira za to tribuno. Naslov tribune bi moral biti Kakšno Pomurje imamo. beseda "želimo" ni prava izbira. Želimo si lahko marsikaj, je politična floskula, in večino jo uporabljajo otroci.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.10.2012 ob 11:58 Koitus gost

      Kakšno Pomurje in kakšno Slovenijo si želimo? Točno obratno od tega Pomurja in te Slovenije. Slovenci in Prekmurci nsaploh smo zapečkarji. Če je treba protestirati, se potegnemo v kot. Naj gre kdo drug. Če kdo samo pomoli glavo iz množice, da bi spremenil stanje, je ožigosan za nergača in nezadovoljneža. Vlado Kreslin je to ujel v en sam verz: ... da sem sam sebi največji problem .... Če se bo že našel nekdo, ki bi nas lahko popeljal iz tega brezna, ta ne bo izmed vladajoče elite. Pa še vprašanje je, kako dolgo bi ostal živ. Nič na tem svetu ni več sveto. Zato temu posvetu dajem nobene teže in pomembnosti. To je le en velik koitus.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.10.2012 ob 13:17 GOST gost

      Srbi bi rekli da smo kukavice. Pa nič se ne bi na žalost zmotili.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      08.10.2012 ob 13:25 gost gost

      Žerjav bo prišel meglo prodajat. Ko pa je Ljubljani pa pleše, kopt mu veliki vodja špila. Prečitali smo vas. Žalostno je samo to, da se vi še vedno tega ne zavedate. Kdaj je že bil izglasovana ukinitev obveznega članstva V OZS. potem pa vser tiho je bilo??????????????????????

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.