https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Obiskovalci navdušeni nad čustvenim Šanghajem

Murska Sobota, 03.10.2012 ob 22:09  

Sinoči je v Murski Soboti potekala premiera celovečernega filma Šanghaj. Premiere se je udeležilo veliko število ljudi, ki so po ogledu bili navdušeni, mnogo pa je bilo tudi takšnih, ki so v filmu nastopili bodisi v manjši ali večji vlogi, srečali pa smo tudi "hči Belmonda", Ivano Horvat.

Kratka vsebina filma

Šanghaj je zgodba o ljubezni in preživetju, kjer spremljamo življenje cigana Lutvija Belondo Mirga, ki ustvari svojo vas, imenovano Šanghaj. Vas cveti in raste, prav tako pa rastejo nelegalni posli, ki bi lahko omajali Belmondove družinske vezi. Tako le na njem leži odločitev, ali tvega svojo srečo in vse kar je zgradil do sedaj za poslovne ambicije?

Nastanek filma in igralci

Film je nastal po knjižni predlogi Feri Lainščka, za režijo ter scenarij pa je odgovoren Marko Naberšnik. V filmu sta kot glavna igralca nastopila Visar Vishka v vlogi Belmonda ter Asli Bayram v vlogi njegove žene Amande. Poleg tega pa so v filmu kot stranski igralci in statisti nastopili mnogi iz Prekmurja pa tudi širom, mi pa smo na premieri v Murski Soboti srečali tudi filmsko hči Belmonda, Federito, ki jo igra Ivana Horvat.

Z desne proti levi: Nina Glavač, Ivana Horvat, Marjuta Slamič ter Visar Vishka. 

Mnenja obiskovalcev po premieri Šanghaja:

Za mnenje smo povprašali Ivano in Grega, ki sta nastopila v filmu, ter nekaj ostalih obiskovalcev premiere.

Ivana (na levi fotografiji) je bila nad premiero zelo navdušena, film jo je pozitivno presenetil in ji je resnično všeč. Prav tako je dejala, da ji je bilo v čast nastopiti v Šanghaju ob boku Visarja ter Asli.

Eden izmed statistov, Grega, je povedal, da je bil končni izdelek filma zanj presenečenje, saj je bilo čisto drugače na snemanju, kakor sinoči v kinu, ko je sam sebe videl v filmu. 

Ostali obiskovalci so bili različnih mnenj, vendar pa jih je veliko bilo mnenja, da gre za čustveno in ganljivo zgodbo družine, ki se te preprosto dotakne. 

 

Za konec pa šeBelmondov stavek iz filma Šanghaj, ki si ga je vredno zapomniti, ko smo prisiljeni narediti nekaj, kar nam ni ravno po godu, ali v kakšni drugi življenjski situaciji: "V življenju ne moremo početi le, kar si želimo ali hočemo." 

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2012 ob 19:59 unknown gost

      Fedelita*

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.10.2012 ob 20:54 egar gost

      Fedelito*

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.