https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Mura 05 v zadnjem letu med top 400 klubi na svetu

4.10.2012  

Mednarodni inštitut za nogometno zgodovino in statistiko (IFFHS) je včeraj objavil lestvico 400 najboljših klubov na svetu. Na njem se je po dobri sezoni v domačem prvenstvu in uspešnem nastopanju v Ligi Evropa znašla tudi Mura 05, ki si 371. mesto med drugim deli s Palermom in Zaragozo.

Na lestvici so bili upoštevani rezultati med 1. oktobrom 2011 in 30. septembrom 2012, na prvem mestu pa je katalonski velikan Barcelona. Sledita mu čilenski Universidad de Chile Santiago, zadnji zmagovalec Cope Sudamericana, drugega najmočnejšega južnoameriškega nogometnega pokala, in argentinski Boca Juniors, finalist južnoameriške različice lige prvakov. V prvi deseterici najdemo še Real in Atletico Madrid, Chelsea, Bayern München, Corinthians Sao Paulo, Athletic Bilbao in Velez Sarsfield.

Maribor na lestvici višje od Dinama, Olimpija v družbi klubov Dareta Vršiča

Na seznamu najdemo tudi tri slovenske klube - Maribor, Olimpijo in Muro 05. Vijoličasti so uvrščeni na visokem 47. mestu in so tako najuspešnejši klub s področja nekdanje Jugoslavije. Zagrebški Dinamo, s katerim je Maribor izgubil na zadnji stopnici pred Ligo prvakov, je namreč samo na 60. mestu. Beograjski Partizan je na 105. mestu, mestni rival Crvena zvezda pa na 123. mestu.

Na 270. mestu je uvrščena Olimpija, katere dres je lani uspešno zastopal Pomurec Dare Vršič, po naključju pa si zeleno-beli delijo mesto z nekdanjim Vršičevim klubom Žilino in tudi sedanjim dunajsko Avstrijo.

Mura 05 si deli mesto z Iličićevim Palermom in Zaragozo

Na 371. mestu je v družbi še dvanajstih klubov tudi murskosoboška klub, mesto pa si deli recimo s klubom Josipa Iličića Palermom in špansko Zaragozo. Le mesto pred Muraši se nahaja splitski Hajduk. Na lestvici 400 klubov ne najdemo Bakuja in CSKA Sofije, ki so ju črno-beli izločili v Ligi Evropa, Arsenal Kijev proti kateremu so napredovali s pomočjo zelene mize je na 223. mestu, rimski Lazio, današnji tekmec Maribora, pa je 38. mestu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2012 ob 12:17 alo gost

      Kaj to je sedaj dobro ali slabo:)

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.10.2012 ob 12:34 manemoj gost

      Po komedijah pa so sigurno na 1. mestu.

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.10.2012 ob 12:37 rudi gost

      biti med 400 klubi na svejti je ziher uspeh, glede na tou, ka tu nejso šteti samo klubi iz evrope, pač pa tude z drugeh celin. klubov pa je tak milijon valda.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.10.2012 ob 14:14 uefarankings gost

      Po najnovejši lestvici UEFE je Mura05 na 252. mesti. Vsaka čast. ENKRAT MURA VEDNO MURA!

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.10.2012 ob 14:51 mike gost

      ODJEBI topič

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.