https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Alma Merklin bo nastopila na kužkovanju

Črnci , 05.10.2012 ob 8:15  

V okviru tedna varstva živali bo Društvo za zaščito živali Pomurja v nedeljo, 7. oktobra 2012, organiziralo družabni dogodek za vse ljubitelje živali, na katerem bo nastopila glasbena gostja Alma Merklin in Duet Boris Vučkič in Marjan Farič.

Društvo za zaščito živali Pomurja se je že včeraj aktivno vključilo v obeleževanje letošnjega svetovnega tedna varstva živali, saj je v različnih pomurskih mestih postavilo stojnice, na katerih ste z njihovimi člani lahko pokramljali o svojih ljubljenčkih in o živalih nasploh, izvedeli vse o delu in ciljih Društva za zaščito živali Pomurja, jih anonimno obvestili o morebitnih primerih zlorabe, zanemarjenosti in neprimernih življenjskih okoliščin živali ter se jim pridružili v njihovem društvu. Tudi jutri, 6. oktobra 2012, se jim bo mogoče pridružiti na stojnici v BTC-ju v Murski Soboti.

V ospredju dogajanja pa bo sigurno nedeljski družabni dogodek z namenom ozaveščanja lastnikov živali, na katerem bo nastopila znana glasbena gostja Alma Merklin in Duet Boris Vučkič in Marjan Farič. Srečanje simpatizerjev, ljubiteljev živali in članov društva za zaščito živali Pomurja bo potekalo na kolesarski postojanki »Bicikel« pri kolesarskem mostu čez reko Muro v Črncih, med 12.00 in 18.00 uro.

Foto: POP TV

Poleg prijetne glasbe bo poskrbljeno tudi za brezmesno hrano in pijačo, potekale bodo tudi družabne igre, za otroke bo na razpolago delavnica z glino... Srečanja se bo udeležil tudi dr. med. vet. Ljubomir Fekonja, direktor VP Radgona, ki bo ob 14.00 uri pripravil predavanje.

Na srečanje so vabljeni vsi, je pa zaželjeno da s seboj pripeljete svoje kužke. Zaradi varnosti so postavili tudi nekaj pravil:

* na prireditev ni dovoljeno pripeljati goneče se psice,

* med prireditvijo morajo biti psi na vrvici, ostri psi morajo nositi nagobčnik,

* lastnik/vodnik psa je v celoti odgovoren za vso škodo na živalih, ljudeh ali predmetih, ki jo povzroči njegov pes,

* obvezna je dobra volja in pozitivno vzdušje,

*  društvo si pridržuje vso pravico s prireditve odstraniti lastnika psa, ki ne bi upošteval pravil,

 V primeru celodnevnega dežja bo prireditev odpadla.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.