https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Ureditev vodovodnega in kanalizacijskega omrežja prioriteti v Občini Križevci

Križevci, 05.10.2012 ob 14:21  

V sredo je v Križevcih potekala 14. seja občinskega sveta Občine Križevci. Prisotna je bila celotna zasedba občinskega sveta.


Urejanje problematike gradnje objektov na kmetijskih površinah zaradi zagotavljanja oskrbe prebivalstva s kvalitetno pitno vodo

Na seji so se svetniki in župan Občine Križevci, mag. Branko Belec, ukvarjali s problematiko gradnje objektov na kmetijskih površinah. Odločali so o predlogu Odloka o spremembah Odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za prostorsko celoto Občine Ljutomer, ki je veljaven za območje Občine Križevci, in ga sprejeli. Spremembe in dopolnitve se nanašajo na pogoje gradnje gradbeno inženirskih objektov na območju gozdnih, vodnih in obvodnih zemljiščih ter dopolnitve, ki izhajajo iz zahtev nosilcev urejanja prostora.

Prav tako se spremembe in dopolnitve nanašajo na določila, kateri objekti in omrežja gospodarske javne infrastrukture se lahko načrtujejo na kmetijskih zemljiščih, ne da bi bila potrebna sprememba namenske rabe.

Tako so med drugim dovoljeni nekateri pomožni kmetijski objekti (rastlinjaki, poljske poti, ograje za pašo živine, obore za rejo divjadi, ograje in opore za trajne nasade in opore za mreže proti toči…). Dovoljena je gradnja, vzdrževanje, rekonstrukcije in odstranitve omrežij gospodarske javne infrastrukture (cevovodi, komunikacijski vodi, plinovodi…), začasni objekti, pa tudi rekonstrukcije lokalnih cest.

Potreba po ureditvi, spremembah in dopolnitvah, dokumentacije izhaja iz potrebe po zagotovitvi varne in trajne oskrbe prebivalstva s kvalitetno pitno vodo, ki spada pod okvir projekta »Oskrba s pitno vodo Pomurja«. V okviru tega projekta je potrebno izgraditi sistem napajanja in v ta namen izdelati vso potrebno projektno dokumentacijo, na podlagi katere se lahko zgradi cevovod za pitno vodo s pripadajočimi objekti.

Predlog dopolnitev in sprememb Pravilnika o dodeljevanju državnih pomoči na področju razvoja kmetijstva in podeželja v Občini Križevci

S predlogi sprememb in dopolnitev tega pravilnika se širijo vrste pomoči v kmetijstvu, tako plačila zavarovalnih premij, zagotavljanje tehnične podpore v kmetijstvu (naložbe v kmetijska gospodarstva za primarno proizvodnjo, varstvo tradicionalne krajine in stavb, pomoč za spodbujanje kakovosti kmetijskih proizvodov in pomoč za skupine proizvajalcev, pomoč z zvezi z boleznimi živali in rastlin, pa tudi izgube zaradi neugodnih vremenskih razmer).

V pravilniku se tudi predlaga pomoč v naložbe za predelavo in trženje kmetijskih proizvodov, dopolnilno in nekmetijsko dejavnost.

Na podlagi sklepa, ki ga je v mesecu septembru sprejel Odbor za kmetijstvo in razvoj podeželja Občine Križevci, so pred priglasitvijo zgoraj omenjenih sprememb in dopolnitev pravilnika na Ministrstvo za kmetijstvo in okolje ter Ministrstvo za finance, posredovali zadevo v seznanitev občinskemu svetu, ki je seznanitev soglasno sprejel.

Občinski svetniki so se seznanili s pravili glede volitev v Državni svet

Volitve v Državni svet bodo potekale 21. novembra 2012. Na seji so svetnike seznanili s pravili za izvolitev predstavnika v volilno telo za volitve člana Državnega sveta ter za določitev kandidata za člana Državnega sveta. Določili so, da je rok za predlaganje kandidatov (tako glede kandidata za člana Državnega sveta kot tudi predloge za kandidata za elektorja) 10. oktober, predstavljena pravila pa so sprejeli.

Z izgradnjo kanalizacijskega omrežja v naselju Vučja vas in Iljaševci bo urejene 75% občinske kanalizacije

Svetniki so sprejeli sklep o potrditvi Dokumenta identifikacije investicijskega projekta (DIIP) za projekt: Fekalna kanalizacija Vučja vas in Iljaševci.

Vrednost investicije znaša 1.294.523,00 evrov, gradbena dela se bodo pričela izvajati v letu 2013, končana naj bi bila do konca avgusta 2014. Znesek investicije bo pokrit iz občinskega proračuna, za del sredstev pa nameravajo preko javnega razpisa zaprositi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

V Občini Križevci želijo z vlaganjem v komunalno infrastrukturo izboljšati bivalne in ekološke pogoje. Na območju vlaganja bo s predstavljeno investicijo omogočeno priključevanje porabnikov na kanalizacijsko omrežje. Z obravnavanim projektom se bo na kanalizacijsko omrežje priključilo še dodatnih 95 gospodinjstev.

Obnova tlakovanih poti na pokopališču bo končana do 15. oktobra 2012

Za obnovo tlakovanih poti na pokopališču v Križevcih je Občina med tremi ponudbami izbrala najugodnejšo. Tako bodo glede na razpoložljiva sredstva v proračunu v letu 2012 v letošnjem letu obnovili 135 metrov poti. Dela pa bodo dokončana še ta mesec.

Želijo obnoviti Gajševsko jezero z okolico

Pogovor je nanesel tudi na trenutno neurejenost Gajševskega jezera in njegove okolice. Občina je prijavila dva razpisa, na odgovore še čakajo. Pogovarjajo se o odkupu zemljišč, da bi lahko ob uspešni rešitvi glede razpisov začeli z deli. Želijo urediti peš in kolesarske poti okrog jezera, urediti prostor za deskarje s pomolom, potrebno bi bilo napraviti tudi čistilne naprave na Ščavnici, da bi lahko omogočili dobre pogoje za ribolov. Upajo, da bo do realizacije del prišlo v letu 2014.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.