https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Kraljevi potep po radgonsko - kapelskih goricah

08.10.2012 ob 16:00  

Na povabilo domače vinske kraljice Jerneje Jančar se je sedem kraljic iz ostalih vinorodnih dežel v soboto potepalo po slikovito vinorodnih radgonsko - kapelskih goricah. 

Špela Borko (Kogovska vinska kraljica)
Sandra Vučko (Ljutomerska vinska kraljica)
Monika Rebernišek (Ptujska vinska kraljica)
Mojca Kren (aktualna Mariborska vinska kraljica)
Martina Baškovič (Vinska kraljica Slovenije)
Alenka Valdhuber (aktualna Svečinska vinska kraljica)
Anita Šerbinek (Svečinska vinska kraljica 2010,2012)
Nevsakdanji potep so pričele z jutranjo kavo in odličnimi domačimi specialitetami v gostilni Mencinger, Črešnjevci, nato pa so si ogledale tovarno Refleks (PE Podgrad in Mele), kjer so jih prijazno popeljali po proizvodnji in razstavnem salonu. Ob koncu je vsaka izmed njih prejela ročno izdelano unikatno vazo za nepozaben ogled tovarne Refleks.
Pot jih je zatem vodila k oljarni Šaruga, kjer so si ogledale pridelavo domačega  bučnega olja, ga tudi poskusile in si ogledale zbirko etnoloških in kiparskih izdelkov na njihovi domačiji. pri Šarugovih pa so želeli, da se kraljične tudi doma razvajajo z njihovim Bučnim oljem in so nam ga seveda tudi podarili.
V Kapelskih goricah ji hej pot zanesla v kapelsko klet, ki je bila prva okroglo zgrajena klet v Sloveniji in so lani praznovali 90 let delovanja. Po ozkih spiralastih stopnicah kar 12 m globoko jih je popeljala Milena Rajk. Tam so svoje brbončice razvajale z odličnimi vrhunskimi vini, pozno popoldne pa so se ustavile na vinotoču Frangež na trgatvi, kjer so bosonoge teptale grozdje 202 leti stari preši.

Gornjo Radgono in Kapelo so si ogledale: Špela Borko (Kogovska vinska kraljica), Sandra Vučko (Ljutomerska vinska kraljica), Monika Rebernišek (Ptujska vinska kraljica), Mojca Kren (aktualna Mariborska vinska kraljica),Martina Baškovič (Vinska kraljica Slovenije), Alenka Valdhuber (aktualna Svečinska vinska kraljica) in Anita Šerbinek (Svečinska vinska kraljica 2010,2012).

Nevsakdanji potep so pričele z jutranjo kavo in odličnimi domačimi specialitetami v gostilni Mencinger, Črešnjevci, nato so si ogledale še tovarno Refleks (PE Podgrad in Mele), kjer so jih prijazno popeljali po proizvodnji in razstavnem salonu. Ob koncu je vsaka izmed njih prejela ročno izdelano unikatno vazo za nepozaben ogled tovarne.

Pot jih je zatem vodila k oljarni Šaruga, kjer so si ogledale pridelavo domačega  bučnega olja, ga tudi poskusile prav tako pa so si ogledale zbirko etnoloških in kiparskih izdelkov na njihovi domačiji. Pri Šarugovih pa so želeli, da se kraljične tudi doma razvajajo z njihovim bučnim oljem in so jim ga seveda tudi podarili.

V Kapelskih goricah jih je pot zanesla v kapelsko klet, ki je bila prva okroglo zgrajena klet v Sloveniji in so lani praznovali 90 let delovanja. Po ozkih spiralastih stopnicah kar 12 m globoko jih je popeljala Milena Rajk. Tam so svoje brbončice razvajale z odličnimi vrhunskimi vini, pozno popoldne pa so se ustavile na vinotoču Frangež na trgatvi, kjer so bosonoge teptale grozdje 202 leti stari preši.

Ste jih kje srečali?

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.10.2012 ob 18:46 vinogradnik gost

      Tote vinske kraljice pa so brez veze,saj vinogradniki nimamo nič od tega, one se samo nekaj promovirajo za sebe, meni še nobena ni prodala vina ali naredila reklamo, koliko vem promovirajo svoje vinske kleti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.10.2012 ob 11:26 jani gost

      Prav imaš vinogradnik, skrbijo samo za sebe, nekatere pa se niti ne spoznajo na vino, to če bi meli ali pa ne brez veze.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.