https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Banke zahtevajo prodajo nepremičnin občine Šalovci

Šalovci, 15.10.2012 ob 10:57  

Šalovci s 1655 prebivalci so s približno 1,8 milijona evri posojil in še toliko neplačanimi obveznostmi do izvajalcev trenutno peta najbolj zadolžena slovenska občina na prebivalca. Na zahtevo bank bo sodišče prihodnji mesec na dražbi prodajalo občinske nepremičnine.


Kot poroča Delo, pa šalovski župan Iztok Fartek upa, da se mu bo z upnicama Novo ljubljansko banko (NLB) in NLB Leasingom še uspelo pravočasno dogovoriti o preklicu dražbe, kjer se bo prodajalo nekaj kmetijskih zemljišč in tri neprofitna stanovanja v poslovno stanovanjskem objektu v Šalovcih, v skupni ocenjeni vrednosti okoli 103.000 evrov. Nepremičnine bi občina raje prodala sama, saj bi na tak način lahko iztržili več kot na dražbi na sodišče, vendar zaradi hipotekarnih zaznamb tega ne morejo storiti brez soglasja upnikov.

Dolgove nakopali ceste, vodovod in prejšnji župan

Dražba nekaj nepremičnin je občino Šalovci doletela tudi že pred dvema letoma. Kot še poročajo v Delu, si je občina največ dolga nakopala z gradnjo cest in vodovodov , pri čemer je prejšnji župan Abraham dovolil bistveno večje zadolževanje, kot pa jo še dovoljuje ministrstvo za finance. Kot pojasnjuje župan Fartek, je del k zadolževanju prispevala tudi država, ki je občini odobrila dober milijon evrov za gradnjo vodovoda v Šalovcih, toda pogodbe in denarja ta še ni dobila, čeprav so vodovod že zgradili. Župan ne vidi več možnosti, kje bi občina lahko privarčevala, za postopno poplačilo vseh občinskih dolgov pa bi po njegovih ocenah potrebovali vsaj šest ali sedem let.

Gornji Petrovci zadolženi še bolj

Bolj od Šalovcev pa je v Prekmurju zadolžena sosednja občina Gornji Petrovci, ki je s približno tremi milijoni evrov posojil pri 2226 prebivalcih druga najbolj zadolžena občina na prebivalca v Sloveniji.

    Komentarji

    1. gost
      15.10.2012 ob 12:15 kirk gost

      Kak j lejko tau sploj možno? Pa ge nerazmin kak lejko te lidje kateri so odlaučali o takšnih zadevah sploj živijo. Pa domačini bi jih mogli izolejrati, terorizejrati...neven no...:(

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. nani17
      15.10.2012 ob 12:57 nani17

      Saj ge se tudi pitan,kak leko tej župani sploj odijo po sveti, naj se v zemljo pogreznejo kakšne dolgove so napravili. šalovskoga so bar spravili vkraj, petrovski se pa dale afna. sa,o ge tak pravin samo je enkrat kraj en petrrovskome de tudi ednauk odklenkalo. en te de se še vidlo kelko dolga je napravo. samo te de najebo tisti keri de pravzel kak je zdaj g. Fartek. Stari de se pa smejo tak naraj...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.10.2012 ob 14:32 Ena gost

      Kera stanovanja pa bi naj bila mišljena? Nad pošto?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.10.2012 ob 21:13 gost gost

      Se splača kupiti in potem dati občini v najem. Škoda, ker ni na prodaj občinska stavba. Bi jo kupil in jo občini mesečno mastno zaračunaval. Če pa nočejo, pa so lahko pod šotorom. Petrovska občina pa naj razmisli o tem, komu bodo dali Pinđo, da se končno tisto uredi. Sicer pa še malo in bo naprodaj celotna Slovenija. Raja bom sužnji, tajkuni, ki so do sedaj kradli se bodo pa v tujini smejali.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.10.2012 ob 11:27 Mofo! gost

      Župan G. Petrovec pa ja nima dolgov, ampak vse obveznosti poravnava tekoče ....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.