https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Radencih začetek Gostinsko turističnega zbora Slovenije

Radenci, 16.10.2012 ob 11:20  

V okviru Dnevov slovenskega turizma se danes v Radencih začenja že tradicionalni 59. Gostinsko turistični zbor Slovenije, v katerega je vključenih 30 različnih strokovnih tekmovanj, strokovne in komercialne razstave. Udeležilo se ga bo 352 tekmovalcev in okoli 5000 obiskovalcev, vsem pa bodo na voljo še spremljajoči slovesni in družabni dogodki.


Prijavljeni tekmovalci se bodo za priznanja merili v 26 tekmovalnih kategorijah, prihajajo pa iz 34 podjetij s področja slovenskega gostinstva in turizma. Poleg profesionalcev se bodo v svojih kategorijah tekmovalno merili tudi študentje štirih višjih strokovnih šol za gostinstvo in turizem, dijaki desetih srednjih šol za gostinstvo in turizem in treh živilskih šol, učenci 14 osnovnih šol pa bodo sodelovali na državnem tekmovanju za Zlato kuhalnico.

Foto: Gtzslovenije.si (arhiv)

Med novostmi letošnjega tekmovanja bo tekmovanje za pripravo najboljšega pogrinjka, tekmovanje za pripravo ter postrežbo menija ter tekmovanje v pripravi ledene skulpture v živo, sobarice bodo ob programu priprave sobe tekmovale na odprtem prostoru, vinski svetovalci pa bodo vsebino tekmovanja nadgradili s spajanjem vina s čokolado in z javnim nastopom odpiranja penečega vina.

Sicer pa bo že opoldne v Radencih potekal tudi ustanovni zbor Združenja hotelirjev Slovenije, ki bo kot pomembno strokovno združenje delovalo v okviru Turistično gostinske zbornice Slovenije. Še pred tem pa bodo predstavniki Sindikata delavcev gostinstva in turizma Slovenije ter obalnega sindikata gostinstva in turizma pri Konfederaciji 90 delili letake, s katerimi želijo opozoriti na razmere in položaj zaposlenih v slovenskem turizmu.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.