https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dominik Bagola s projektom Balladero upa na uspeh v tujini

16.10.2012 ob 12:41  

Projekt Balladero avtorja Dominika Bagole pritegnil pozornost nemške založbe Achtung Music, katera želi Balladero slišati v živo, zato glasbenike v petek 19.10. čaka nastop v Berlinu.

Februarja letos je izšel prvi album Balladero, Club Deuce, ki ga je v sodelovanju z glasbenimi prijatelji s celega sveta (ameriški basist Shane Soloski, italijanski kitarist Lorenzo Corti) ustvaril avtor in izvajalec Dominik Bagola. Album je v Miamiju v Studio 71 produciral Bobby MacIntyre, ploščo pa so dokončali v Los Angelesu na Capitol mastering.

Klavirske skladbe so prepričale tudi domače glasbenike, med drugim tudi Jadranko Juras, ki na plošči sodeluje v skladbi Če bi, za katero sta posnela tudi prvi videospot.

Močna stran Balladera je igranje v živo, zato so glasbeniki že lani pogumno stopili na koncertne odre po Sloveniji in odigrali veliko koncertov, slišali smo jih lahko tudi v Pomurju, saj so poleg večjih mest po Sloveniji nastopili tudi v Murski Soboti, Gornji Radgoni in Negovi.

Foto: balladero.com

Album z dvanajstimi izvirnimi klavirskimi skladbami letos tekmuje v osmih kategorijah na The Independent Music Awards.

Ker je Balladerova glasba netipična za slovenski trg se je pojavila potreba po tuji založbi. Založba Achtung Music pod vodstvom Uwa Bosserta je fante povabila na nastop na katerem bo zasedba Balladero nastopila v triu s posebnim gostom iz Italije, mojstrom na kitari, Lorenzom Cortijem, na bobnih pa bo za “groove” poskrbel vsestranski bobnar Jaka Berger. Nastop si bo moč ogledati na Alex TV s prenosom v živo ob 19.30h.

VIDEO:

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.10.2012 ob 18:19 lisd gost

      rejsan kvalitetna zadeva. saka čast

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.10.2012 ob 19:10 resnica gost

      Domi spomni , zaradi tvoje zvišenosti komu si rekel bumbar in to v otvoritvenem trenutku pred publiko , jaz ti pa sedaj vračam in pozabil nikoli nebom , da si en velik IDIOT

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.10.2012 ob 21:17 res je gost

      gost - resnica +1

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.10.2012 ob 22:50 še vejkša resnica gost

      redno crap muzika

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.10.2012 ob 5:31 zetor gost

      Pijanica..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.