https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

Za ŽKK Pomurje uspešen tudi minuli vikend

18.10.2012  

Minuli vikend so mlajše pionirke, pionirke in mladinke ŽKK Pomurje uspešno nadaljevale košarkarsko sezono, nekoliko manj sreče so proti ekipi iz Maribora tokrat imele kadetinje in tekmo izgubile s 64:46.


Mlajše pionirke (U-12) ŽKK Pomurje so v soboto, 13. oktobra, odigrale turnir v Pivki, kjer so bile boljše od obeh sodelujočih ekip. "Prvo tekmo smo odigrali proti domačinkam in gladko zmagali. Glede na to, da smo jih na domačem turnirju visoko premagali sem želel od igralk, da odigrajo maksimalno in ne podcenjujejo nasprotnic. To nam v obrambi ni najbolj uspevalo, saj smo dobili 19 točk, na domačem parketu pa vsega 5. Drugo tekmo smo odigrali proti ekipi Ilirije, ki nam je doma povzročala kar nekaj težav. V obrambi smo tekmo odigrali na zelo visoki ravni, prejeli vsega 15 točk in zmagali s 30 točk razlike. Na ta turnir smo se pripravljali cel teden in napredek pri vsaki igralki je bil opazen. Rad bi čestital igralkam za borbenost in željo tako na treningih kot na tekmah," nam je po turnirju dejal trener Davorin Pok.

KK Pivka : ŽKK Pomurje 19:47 (4:20, 6:13, 9:14)

Strelke ŽKK Pomurje: Laura Schmidlechner 6, Nika Hari 2, Blaža Čeh, Lucija Kadiš 12, Iza Rengeo 2, Anja Ficko Györek 1, Eneja Šoštarec 2, Alja Roudi 2, Bruna Čeh 8, Urša Sever 2, Sara Šabjan 4, Kiara Marinič 6, Lucija Cor

ŽKD Panter Ilirija : ŽKK Pomurje 15:45 (2:10, 4:20, 9:15)

Strelke ŽKK Pomurje: Schmidlechner 4, Hari, Čeh Blaža 4, Kadiš 2, Rengeo 4, Györek-Ficko, Šoštarec, Roudi 6, Čeh Bruna 4 (0:2), Sever, Šabjan 6, Marinič 15 (1:2)

Košarkarsko sezono so v soboto nadaljevale tudi kadetinje (U-16) ŽKK Pomurje, tokrat z nekoliko manj sreče, saj so po mnenju njihove trenerke Simone Kuzme na tekmo šle preveč prestrašeno. "Tako, da je naš zaostanek že po prvi četrtini bil prevelik za kakršnokoli presenečenje. Na začetku drugega polčasa smo le ujeli ritem nasprotnika in mu tudi uspešno parirali v nadaljevanju tekme. Kljub favoriziranim Mariborčankam smo prelahko prodali svojo kožo," je še dodala trenerka Simona Kuzma, ki hkrati upa, da so se vsi skupaj iz teme nekaj naučili in bodo naslednjič že od prve minute igrale tako kot vedo.

AJM : ŽKK Pomurje 64:46 (19:7, 13:11, 10:9, 22:19)

Strelke ŽKK Pomurje: Ambruš A. 6 (2x3), Cvijanovič Tina 16 (2/2), Štihec T. 4 (2/0), Šuklar N. 2, Pejčič A. 7 (5/3), Dolgov M. 11 (7/5)

Pionirke (U-14) ŽKK Pomurje so prvo tekmo v novi košarkarski sezoni odigrale v nedeljo, 14. oktobra, in sicer proti ekipi iz Domžal, katero so premagale s končnim izidom 31:74.

"Danes so dobile priložnost za igro vse igralke, saj nam v tem tekmovanju ni pomemben rezultat, ampak naš napredek v igri in pripravljanje na naslednjo sezono. Nekatere igralke, ki so prejšnji dan igrale tudi kadetsko ligo smo malo spočili, da ne bi po nepotrebnem prišlo do kakšnih poškodb," je ob koncu tekme povedala trenerka Simona Kuzma, ki vsem igralkam čestita za borbeno in hrabro igro.

ŽKK Domžale : ŽKK Pomurje 31:74 (5:23, 6:20, 15:9, 5:22)

Strelke ŽKK Pomurje: Pejčič A. 19 (8/5), Cvijanovič Tina 6 (4/2), Domjan N. 17 (12/7), Toplak S. 1 (2/1), Poredoš T. 6 (4/2), Cvijanovič T. 7 (1x3), Dolgov M. 18 (11/4)

V nedeljo pa so drugi krog košarkarske sezone odigrale tudi mladinke (U-18) ŽKK Pomurje. "Gostovanje pri ekipi Šentjurja je bila za nas velika neznanka, saj nismo poznali nasprotnic. Imeli smo nekaj težav s formo ekipe, saj smo poskušali nekaj novih stvari in nismo vedeli, kako bodo delovale na igrišču. Vse te težave smo hitro odpravili, saj smo vodili od prve sekunde tekme. Prvi polčas smo dobili z visoko razliko in dobili vsega 9 točk. Drugi polčas smo naredili nekaj več menjav, vendar kljub temu nivo igre ni padel. Igrali smo zavzeto vseh 40 minut. Čestital bi svojim igralkam za pristop in borbenost," je ob koncu tekme povedal trener Davorin Pok.

"Že na začetku tekme smo vedele, da gremo na vse ali nič, zato smo se borile že od prve minute naprej. Čeprav nam je nekajkrat ''zaškripalo'' tako v obrambi kot v napadu, smo ponosne na dobro odigrano tekmo. Po porazu proti Celjankam je bila zmaga več kot zaželjena. Zopet smo si dvignile samozavest. Trenirale in odpravile bomo napake z vztrajnostjo in v naslednjo tekmo šle še bolj borbeno in složno kot ekipa s trenerjem na čelu," je povedala Natalija Rebrica, ki meni, da so si s tokratno zmago zopet dvignile samozavest. K temu pa je kapetanka Tina Kerčmar dodala: "K današnji tekmi smo vse igralke pristopile z veliko željo po zmagi, zato smo se borile že od prve minute. Naša borbenost se je hitro obrestovala, kar se je poznalo tudi na rezultatu. Prvo četrtino smo povedle s 4:23. Drugo četrtino smo začele še bolj motivirane in tako do polčasa naredile delni rezultat 9:44.Na tekmi smo dobile priložnost vse igralke in vse smo odlično odigrale tako v obrambi kot tudi v napadu. Mislim, da smo si na koncu zmago več kot zaslužile."

ŽKK Šentjur : ŽKK Pomurje 40:92 (4:23, 5:21, 9:25, 22:23)

Strelke ŽKK Pomurje: Ambruš 2, Slivnjek 4, Šuklar, Kerčmar 24 (4:7), Horvat 17 (1:2), Juteršnik 25 (4:8) /1x3/, Pirš, Štihec 10, Rebrica 10 (4:6)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.10.2012 ob 10:56 borec gost

      bravo dekline

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Truplo
      18.10.2012 ob 22:27 Truplo

      Škoda, da nimajo trenutno članske ekipe... Lepo se vidi, kaj pomeni, če nekaj let izgubiš kontinuiteto v snovanju ekipe.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.