https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V dveh primerih ukradli 1150 litrov goriva

18.10.2012 ob 7:23  

V preteklih 24 urah so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, pet kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, štiri poškodbe vozil na parkirnem prostoru, tri primere povoženja divjadi in delovno nesrečo.

V vseh obravnavanih prometnih nesrečah je nastala le gmotna škoda. 

Na področju kriminalitete so obravnavali tri tatvine, goljufijo in lahko telesno poškodbo. Pri tatvinah so v dveh primerih storilci iz parkiranih tovornih vozil ukradli skupno 1.150 litrov dizelskega goriva. V Lendavi je pri tatvini artikla iz trgovine, bila zalotena ženska. Policisti PP Murska Sobota so obravnavali kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe, ljutomerski policista pa goljufijo. 

Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju in trikrat v zasebnem prostoru. Policisti PP Ljutomer so pridržali kršiteljico, ki se ob intervenciji policistov ni pomirila in je s kršitvijo nadaljevala. 

Delovna nezgoda se zgodila v enem od podjetji v Murski Soboti. Delavec si je pri sestopu iz delovnega stroja poškodoval nogo. Odpeljali so ga v murskosoboško bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel hudo telesno poškodbo. 

Glede na jesensko vreme in kmečka opravila na poljih, vozniki kmetijskih strojev večkrat na vozišča cest nanesejo zemljo ali blato, kar predstavlja nevarnost za udeležence v prometu. Zakon o cestah v 5. členu določa obveznost vozniku, da preden se vključi v promet iz vozila očisti zemljo ali blato, ki bi lahko onesnažilo vozišče. Za kršitev je predpisana kazen v višini 1.000 evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.10.2012 ob 21:20 gost gost

      Uffffff, tatovi so očitno imeli kar cisterno s seboj, da so toliko goriva ukradli.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.